Hedret for nytt kulturløft

ENTUSIASME: Uten ståpåvilje og lyst til å lære mer, stadig mer, ville det ikke blitt noen Norsk Festival for Dans og Film for Rikke Westerlund Lie.Foto: Alfred Aase

ENTUSIASME: Uten ståpåvilje og lyst til å lære mer, stadig mer, ville det ikke blitt noen Norsk Festival for Dans og Film for Rikke Westerlund Lie.Foto: Alfred Aase

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hun er danser, Rikke Westerlund Lie, men vil gjerne at dansen skal bety noe på flere plattformer. Slikt kan en få stipend for.

DEL

DANS: Hun skal snart til Nordland Teater for å være så vel danser som skuespiller i Rolf Almes «A Clockwork Orange», men først må hun ha programmet for Norsk Festival for Dans og Film på plass. Da er det godt å jobbe i fellesrommet på Haugaland kunstverk.

– Her er så mange kunnskapsrike og entusiastiske folk. Ting blir drevet fram.

Lillesøster

I 2010 fikk Den norske filmfestivalen den lille avleggeren med dansefilm, performances og et fagforum for dans som mål. Fordi noen unge dansere i byen ønsket det slik og moderfestivalen ga plass.

– Å skape noe nytt tar tid. Og som de fleste andre på kulturfeltet, trenger vi økonomisk oppbacking. Å skaffe penger og å sikre programmering av de ti- tolv filmene vi skal ha, samt andre programposter, tar tid. Alt må følges opp, og avtaler og samarbeid må sikres. Men det er mange lysglimt underveis. For eksempel Skeisvang-elevene som ville skrive særoppgave om oss, eller New York-danseren som dukket opp i fjor og ville hjelpe til.

I år kommer danserparet Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby til festivalen.

Hun spilte mot Keira Knightley i «Anna Karenia» som kammerpiken hennes, og begge er kjent for sin karriere i Carte Blanche.

30.000,- i filmstipend

– De skal ha workshop i to dager og vise hvordan man koreograferer for kamera. De skal også danse en duett. I tillegg er det nittini prosent sikkert at Ludvik Daae kommer med sin forestilling N.M, hvor han danser duett med seg selv på filmlerretet. I tillegg byr vi på norske og internasjonale dansefilmer. Folk arbeider og produserer flotte forestillinger som veldig få får sett før de shippes ut til utlandet, mener Rikke Westerlund Lie.

Hun fikk nylig fikk 30.000 kroner i filmstipend fra sin egen organisasjon Norske Dansekunstnere.

– Flott å bli sett og å bli trodd på. Og fint å få muligheter til å lære mer og bli inspirert, sier danseren.

Artikkeltags