HAUGESUND: Haugalandsmuseet får i underkant av en million kroner i økt støtte fra Kulturdepartementet neste år. Det forteller Arbeiderpartiets Hege Haukeland Liadal tirsdag morgen.

Hun fikk gladmeldingen på telefon fra Kulturdepartementet mandag kveld.

- Det har blitt jobbet godt fra museets side med en solid søknad. I tillegg har jeg jobbet internt inn mot Kulturdepartementet for å få til dette, sier Haukeland Liadal.

- Dette er veldig gledelig. Det viser at vi har blitt sett, og at vi ved å jobbe jevnt  har maktet å gjøre et løft i forhold til daglige oppgaver og samtidig utvikle nye sider av museet, sier museumsdirektør Mads Ramsdal.

Haugalandsmuseet fikk en million fra Kulturdepartementet i fjor også. Hege Haukeland Liadal kan fortelle at siden 2005 har museet hatt en økning på 229 prosent i støtten fra departementet. I 2014 vil tilskuddet være over 5.000.000 kroner.

Av den ferske millionen fra Kulturdepartementet er 300.000 tilgodesett grunnlovsjubileet som skal markeres ved Haraldsstøtta til sommeren. 500.000 er til økt budsjett for langsiktig samlingsforvaltning.