Nye SILK-navn klare

TIL SKUDENESHAVN: Journalisten Geert Mak.

TIL SKUDENESHAVN: Journalisten Geert Mak.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Geert Mak ga oss Europas historie i 35 episoder på TV. Nå er han klar for årets SILK.

DEL

KARMØY: Den nederlandske historikeren Geert Mak ga oss Europas historie i TV-serien « Europa – en reise gjennom det 20. århundret» som gikk i 35 episoder på NRK 1. Nå kommer Mak til SILK (Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival) med sin siste bok «USA – en reise».

Der følger Mak ruten John Steinbeck fulgte for femti år siden i sin «Travels with Charley». Reisen går utenfor allfarvei i søken etter det gigantiske landets røtter.

Barnebokforfatteren og illustratøren Sarah McIntyre er også klar for SILK. Hun besøkte en del skoler på Karmøy tidligere i år, og begeistret både elever og lærere.

Sidsel Dalen er nominert til årets Rivertonpris for sin siste kriminalroman «21 dager». Hun stiller sammen med Monika Yndestad («Jentene fra balletten» og den ferske «Gapestokk») og Jorun Thørring som har gitt ut flere kriminalromaner.

Også krimforfatteren Jørn Lier Horst kommer tilbake til Skudeneshavn. Han skriver krim både for voksne og for barn.

Sissel Værøyvik kommer for å snakke om sin debutroman «Rakels bok», og Thor Soltvedt vil fortelle om sin serie om Glenn Anton.

Steffen Sørum er mannen bak den meget populære korsfarerserien for barn, og også han har vært involvert i skoleprosjektet STORy Matters, som SILK samarbeider med festivalen i Hay i Wales om.

Anne Gaathaug kommer også i år til SILK med quiz.

Artikkeltags