Dugnad for dans i Skjold

POPULÆRT: Høy stemning da Dænsebændet gjestet Skjold i 2011. Folk kommer fra hele Haugalandet for å danse. ARKIVFOTO: ALF-ROBERT SOMMERBAKK

POPULÆRT: Høy stemning da Dænsebændet gjestet Skjold i 2011. Folk kommer fra hele Haugalandet for å danse. ARKIVFOTO: ALF-ROBERT SOMMERBAKK

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bygdefolket i Skjold stiller opp for å dra lørdagens store dansegalla i havn.

DEL

VINDAFJORD: Lørdag kveld spiller Rune Rudberg Band opp til dans i Skjold Arena. Dette er femte år på rad det arrangeres dansegalla i storhallen.

– Tidligere har vi blant annet hatt Dænsebændet og Ingemars på besøk her i Skjold. Gallaene har vært veldig populære, forteller Jan Olav Landa i arrangementskomiteen. Skjold Arena har plass til 600 danseglade. I fjor kom det rundt 500.

– Selv om vi kunne hatt flere personer inne har vi satt et tak på 600. Det skal være plass til å danse, folk skal ha det trivelig, forklarer Landa.

Dansegalla, bobilcamp og pubkveld. Vakter, logistikk og servering. En dansegalla går ikke rundt av seg selv. Landa forteller at hele bygda stiller opp for å gjennomføre arrangementet.

– Nøyaktig hvor mange som deltar i denne dugnaden er vanskelig å si, men det et par hundre er i hvert fall involvert.

Skjold Arena drives som et sameie av alle lag og organisasjoner i Skjold. Inntektene fra lørdagens galla går til driften av hallen.

– Dansegallaer foregår som regel i distriktene. Har dere noen forklaring på det?

– Det henger kanskje igjen fra gammelt av, dans på bygdene har jo alltid vært populært, sier Landa.

Rune Rudberg har preget landets aviser med de merkeligste overskrifter gjennom en lang karriere. De siste årene har det imidlertid vært mer oppmerksomhet rundt musikkens enn artistens privatliv.

– Det har vi merket oss. Vi har hørt mye bra om konsertene hans, og tror det er en god idé å få ham hit, sier Landa, som satser på at det blir dansegalla i Skjold også neste år.

– Men først må vi evaluere årets arrangement. Vi har forresten hatt litt problemer med billettsalget på Billettservice, men det er mulig for folk å kjøpe billetter i døra.

Artikkeltags