Gå til sidens hovedinnhold

Sommerlig revysos

Artikkelen er over 8 år gammel

Bømlo Revylag er løs igjen med «Go sos». Kjempegøy betyr det på dialekt.

BØMLO: Dette er et veldig lokalt uttrykk fra Finnås, ifølge revygjengen med Kurt Inge Larsen i spissen.

Han prøver å lede pressekonferansen i Moster Amfi. Fånyttes. De andre aktørene Per Arne Moldøen, Marianne Grønnevik og Anette Solstrand er taletrengte. Helt sikkert er det at etter at Bømlo Revylag serverte sommershow i fjor, er gjengen tilbake med skikkelig revy. Premiere fredag 7. juni i Kulleseidkanalen.

– De siste årene har vi ligget på rundt 800 publikummere. I år øker vi fra seks til åtte forestillinger og håper på enda flere folk, sier Larsen.

Nykokt og sauset sammen

Alt materialet er nykokt og sauset sammen av de nevnte aktører pluss Gunnar Ersland, som har en kropp født for revy og moro. Moldøen har ikke spilt sommerrevy med denne gjengen før, men har 20 års erfaring fra temmelige skrå bredder.

– Jeg tar med typen min Freddy fra Fedje, eller Feie om du vil. Han er ikke kvikksølvskadd. En fjåk livsnyter, sier Moldøen, som kommer fra Fedje og rekte i land på Bømlo for mange herrens år siden.

Marianne Grønnevik vil vi garantert få se i et nummer om Tora Mostrastong, som har fått en pris oppkalt etter seg.

Mostraspelparodi

– Uken før premiere midt under Mostrasplet skal revylaget ha en revy med nytt og gammelt stoff.
«Fyrige kvende og friborne menn» kommer garantert å ha innsalg om Mostraspelet. Noe av stoffet blir også med i «Go sos», sier Larsen & co.


Som ansatt på Bømlos hjørnsteinbedrift Wärtsila har han vært med å lage HMS-filmer uten tale med figurene Care og Careless.

Larsen spiller sjøl Care, den ansvarlige mens Gunnar Ersland er en uansvarlig rotekopp.

Nå blir figurene tatt med til revyscenen.

Mye sex

– I 2011 klagde vi på at revyen hadde en overdose sex. Hva med i år?

– Å ja, det blir plenty med sex, lover Marianne Grønnevik.

Samt en aldri så liten visitt til Kardemommeby. Tre av revyaktørene hadde roller i forestillingen og gjør denne gang en voksenversjon.

Finn Daynes er regissør mens Frode Sæverud, Frode Kvandal, Knut Erik Gilje og Hans Olav Molde sørger for revymusikk, og dansevennlige rytmer når teppet faller for gjengen.

Kommentarer til denne saken