HAUGESUND: Cato Thorsen, quizgeneralen framfor alle andre haugesundere, har fått et ærefullt oppdrag.

Til høsten planlegger nemlig Dan Børge Akerø en ny TV-serie på NRK.

Og i den forbindelse skal han ha tak i 27 quizlag fra hele Norge.

Minst ett av lagene skal være fra Rogaland, og det er her Cato Thorsen kommer inn.

– Ni av lagene skal være skal være såkalte publag, og det er ett av disse jeg skal være med å plukke ut, forteller pubvert Thorsen – arrangøren av utallige lokale quizkvelder i Haugesund.

Hundre ingen hindring

Maks fire medlemmer på laget, hvorav minst én må være en kvinne, er kriterier.

Dessuten må deltakerne ha fylt 18 år.

– Det finnes vanvittig mange flinke quizlag i Haugesund. Så jeg er ikke i tvil om at dette kommer vi til å få til, overbeviser Thorsen. Som er klar for å ta imot alle som har lyst å prøve seg.

– Nå kommer vi til å trene hver onsdag fram til den 9. mars da det blir kvalifisering. Om den skjer på Dikselen eller på Byscenen kommer an på hvor mange lag det blir.

– Og du har plass til mange?

– Jøss da. Hadde for ikke lenge siden mer enn 60 skolelag, og mange av disse besto av flere enn fire deltakere. Så hvis hundre lag melder seg på, skal det gå greit det, lover pubverten.

Pengepremier

QuizDan skal den nye NRK-serien til Dan Børge Akerø hete.

Startdato og hvilken ukedag programmet skal sendes, vil han foreløpig ikke ut med.

Ei heller hvor store pengepremier deltakerne kan vente seg.

– Det eneste vi går ut med nå er at premien blir større og større etter hvor lenge du er med i serien, som til sammen skal inneholde 13 program. Ni innledende runder, tre delfinaler og finale. Og samtidig med at programmet sendes, vil vi legge ut quizspørsmålene med svaralternativer på skjermen, slik at også seerne kan konkurrere seg imellom hjemme i stua si, sier programleder Dan Børge Akerø.