Tar en kunstpause

Susanne Sundfør gir denne uken ut «Take One», enkle, nedstrippede versjoner av sangene fra debuten. Her fra Spellemannprisen.

Susanne Sundfør gir denne uken ut «Take One», enkle, nedstrippede versjoner av sangene fra debuten. Her fra Spellemannprisen.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

– En re-innspilling av mitt første album. Men nå trekker Susanne Sundfør seg tilbake.

DEL

MUSIKK:– Tittelen «Take One» kommer av at albumet ble spilt inn på ett opptak. Arrangementet er nedstrippet til kun vokal og piano eller gitar.

I går slapp Susanne Sundfør (22) platen «Take One» i et begrenset opplag på 5. 000 eksemplarer. Stort sett de samme låtene som utgjorde Sundførs debutalbum fra i fjor.

– Utgivelsen skjer etter forespørsel fra mange som har ønsket å høre sangene slik de opprinnelig ble komponert og framført i begynnelsen av min karriere, forteller Sundfør i en pressemelding.

Utestengt

Haugesunderen fikk i vinter Spellemannpris for årets kvinnelige artist, noe som fikk Sundfør til å se rødt, og hun har valgt å ikke gjøre intervjuer i denne runden.

Haugesunds Avis får opplyst hos plateselskapet Sonet at Sundfør vil konsentrere seg om kunsten, og at hun kun gjorde et eksklusivt intervju med VG mandag i forbindelse med plateslippet. Til VG sier Sundfør at det blir minst ett, kanskje to år til neste gang hun gir lyd fra seg. Hun vil studere i Bergen. Amerikansk litteratur.

Susanne Sundfør synger også en av salmene som Mette-Marit plukket ut til sin egen salmeplate «Sorgen og gleden» på Kirkelig Kulturverksted. Men Sundfør er ikke kristen.

– Konseptualiseringen av Gud blir for enkel for meg. Jeg er ikke typen som tror, jeg er typen som håper, sier Sundfør til VG, og forteller om oppveksten i Haugesund:

– Jeg opplevde å bli utestengt fra musikalske miljøer fordi jeg ikke tilhørte det religiøse fellesskapet. Kjipt for dem, tenkte jeg, sier Susanne Sundfør til Verdens Gang. Sundfør innrømmer også at hun så langt har tjent penger som plateartist.

Artikkeltags