Haugesund: – Plutselig en dag så slo det meg; hva tenker jeg på! 2009 er jo Team Hanne- året. Klart vi skal på Korslag-turné. Vi må utnytte muligheten til å opptre sammen mens vi har den. Tror ikke vi skal regne med å klare å samle denne gjengen så mye til neste år, sprudler Hanne Krogh.

Ikke bare blir det korslag-turné, men sånn midt i oktober kommer også korslag-CD-en.
– Ved hjelp av hjørnestensbedrifter i Haugesund har vi nå penger til sette i gang, sier teamlederen, som ikke vil putte en nøyaktig prislapp på prosjektet.

I går startet innspillingen i Høvleriet i Haugesund.
– Høvleriet er blitt vårt sted, her hadde vi den første auditionen, her har vi øvd. Dessuten er det fin klang i rommet, sier Krogh.
CD-en blir i korslagets ånd, med korvarianter av andres sanger.
– At vi gjør personlige og kule kor-coverversjoner er en del av konseptet. Ingen grunn til å endre på det, oppsummerer Krogh.
Konsertene har fått merkelappen «Reis meg opp-festkonsert» med Hanne Krogh og Team Hanne, og turneen starter 1. oktober i Etne kulturhus, med avslutningskonsert i Kvinnherad kulturhus 10. oktober.
– Vi synger i både kulturhus og kirker. Har to forskjellige versjoner av konsertene, tror ikke «We Will Rock You» gjør seg så veldig i Falnes kirke for eksempel.

10. september setter teamet seg på flyet for ti dager i USA. Men uten Petter Losnegård, som blant annet skal jobbe videre med CD-prosjektet.
– Jeg gleder meg sånn til se reaksjonene på publikummet i New York når de opplever koret for første gang. Og å se øynene på Marlen Tjøsvoll når hun ser Manhattans skyline for første gang. Det skal bli så bra, smiler Krogh.
Og kanskje blir det konsert på den store scenen i Disneyworld i Florida
– Vi har fått en forespørsel om det. Hadde vært fantastisk å få det til. Helt sikkert skal koret holde konsert for det norske miljøet i Miami.