Ferdig med fire av ti episoder av TV-serie

HAR SNAKKET MED 200 KILDER: Forfatter Bjørn Olav Jahrs mener han har fått tillit i ulike miljøer etter han skrev boken som er basis til manuset til TV-serien.

HAR SNAKKET MED 200 KILDER: Forfatter Bjørn Olav Jahrs mener han har fått tillit i ulike miljøer etter han skrev boken som er basis til manuset til TV-serien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter det bransjebladet Rushprint erfarer vil «Hvem drepte Birgitte Tengs?» komme på norske TV-skjermer til høsten.

DEL

FILM OG TV: Som Haugesunds Avis skrev tidligere har Henny Haukeland Liadal har landet rollen som Birgitte Tengs i den kommende dokumentarserien «Hvem drepte Birgitte Tengs?»

Serien er basert på boken skrevet av Bjørn Olav Jahr. Til bransjebladet Rushprint forteller Jahr at det går framover med produksjonen.

Vi har gjennomført intervjuer med svært mange mennesker på Karmøy. Fire av ti episoder er snart ferdige, sier gravejournalist Bjørn Olav Jahr til Rushprint.

Dokumentaren blir kan bli en av de første norskproduserte «true crime-serien» om en norsk kriminalsak på norsk TV. TV 2 som har kjøpt serien har ikke sagt når serien vil bli sendt, men Jarle Nakken, som er  programredaktør i TV 2, forklarer hvorfor de har kjøpt den.

– En serie om et av Norges mest omtalte og uløste drap er av stor interesse. Vi tror det vil treffe bra hos våre seere. Krim har i mange år vært populært, og true crime-filmer er en videreutvikling av sjangeren som har fått stor oppmerksomhet i utlandet,

Henny Haukeland Liadal blir å se «Hvem drepte Birgitte Tengs?» i dramatiseringer.

Vi kan ikke ha for mye «talking heads», vi må ha variasjon. Vi vil blant annet vise Birgittes bevegelser i gågaten i Kopervik rundt midnatt slik at seerne kan forestille seg alle som snakket med henne den siste kvelden hun var i live, forklarer Jahr til bransjebladet.

Dramatiseringer løfter kvaliteten og gir et sterkere inntrykk spesielt der vi ikke har noen som kan vise hva som skjedde. Når for eksempel politiet ikke selv vil stille opp og fortelle at de drapsnatten sto 4–5 meter fra liket på åstedet, men ikke så det i mørket, dramatiserer vi det, sier den andre regissøren, Bjørn Eivind Aarskog.

Rushprint skriver at serien, som har et budsjett på 11 millioner kroner, sannsynligvis vil bli vist høsten 2018.

Artikkeltags