Gå til sidens hovedinnhold

NRK klar med "Lykkeland" og mørk true crime i høst

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag disket NRK opp med en høstmeny full av drama, pappajakt – og en mørk dokumentarserie.

TV-HØSTEN: – Den globale konkurransen er sterk. Vi må få publikum til å velge dette innholdet, sa kringkastingssjefen Thor Gjermund Eriksen innledningsvis da NRK presenterte høstprogrammene tirsdag.

Dan Børge Akerø og Selma Ibrahim inntok podiet som programledere og presenterte aller først høstens store godbit på dramafronten: "Lykkeland" er mye imøtesett og kan allerede skilte med å ha hanket med seg to priser under seriefestivalen i Cannes tidligere i år.

Det er duket for åtte episoder som skal følge fire unge mennesker når startskuddet for det norske oljeeventyret går i Stavanger.

De unge karakterene vi skal få følge spilles av Anne Regine Ellingsæter (21), Amund Harboe (20), Malene Wadel (19) og Bart Edwards (29). I rollene møter vi også etablerte skuespillere som Per Kjerstad, Pia Tjelta, Vegar Hoel og Mads Sjøgård Pettersen, og premieren er lagt til oktober.

"17" er tittelen på en annen dramaserie NRK ber oss merke oss, med premiere i september. Her skal vi til Stovner i Oslo og følge norsk-somaliske Abdi.

Fra kanalhold beskrives dette som "et realistisk tenåringsdrama om vennskap, brorskap, dobbeltliv og Groruddalen".

 

Dokumentarhøst

Humorprofilen Mikkel Niva hopper i det med egen TV-serie om hvordan det var å vokse opp uten faren sin.

Serien har fått tittelen "Uten pappa", og her utforsker Mikkel Niva farens historie – med glimt i øyet. Han besøker blant annet sin danske bestemor, og i traileren ser vi ham sitte på en benk, mens han venter på faren. Serien får sendestart i september, meldes det fra kanalhold.

Humor og alvor går også hånd i hånd i dokumentaren "F-ordet". Programleder her er ingen ringere enn Ulrikke Falch, kjent fra "Skam", og i denne serien er det kjønnsroller som skal under lupen.

"I løpet av seks episoder skal hun overbevise elevene på en vanlig videregående skole om at de er feminister", heter det blant annet fra NRK om innholdet i serien – som får premiere i november.

Nytt materiale

NRK prøver seg også med såkalt true crime når høstmørket setter inn i oktober. Vi skal nemlig tilbake til Orderud gård. "Gåten Orderud" byr på seks episoder og NRK melder at "personer som på ulike måter var involvert i saken eller etterforskningen presenteres for nytt materiale".

– "True crime" er en sjanger som ikke bare fascinerer og interesserer et bredt publikum; Det kan også være journalistikk som virkelig utgjør en forskjell. Med Orderud-saken har Norge en uløst drapsgåte med mange fasetter. Her er det mye å dykke ned i, og vi har fått drivende dyktige journalister og fantastiske TV-mennesker til å lage denne serien, uttalte prosjektredaktør Marie Sjo i NRK tidligere om serien.

NRK satser også på podkast, og melder om podkastserien "Elefanten" av Kari Hesthamar og Hege Haug-Omre som får premiere i september.

"Her møter vi folk med sterke historier, som finner motet til å gjøre det som står ugjort og til å si det de aldri har sagt", heter det om serien.

Også Lars Monsen er NRK-aktuell. Han får vi følge i et nytt "minutt for minutt"-konsept allerede nå i sommer. Monsen er nemlig "Sommeråpent"-aktuell og drar på tur på direktesendt fjernsyn i dette samarbeidet med Den Norske Turistforeningen.

 

Kommentarer til denne saken