– Gøy å jobbe med – og se skrekkfilm

 SKREKKFEST: - Vi er svært glade for å et tilskudd på 80.000 kroner, sier Øystein Simonsen (til høyre).  Til venstre Bernhard Østebø og Trude Meling som også sitter i styret til Tysvær skrekkfest.

SKREKKFEST: - Vi er svært glade for å et tilskudd på 80.000 kroner, sier Øystein Simonsen (til høyre). Til venstre Bernhard Østebø og Trude Meling som også sitter i styret til Tysvær skrekkfest. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Når du jobber med festival må du ha motivasjon. Gøy å ta opp min interesse for skrekkfilm, sier Øystein Simonsen.

DEL

TYSVÆR: Kino- og kulturhusleder i Tysvær er langt inne i planleggingen av den sjuende utgaven av Tysvær skrekkfest. Festivalen går 24.–27. oktober, og nå har den fått tilskudd fra Norsk filminstitutt på 80.000 kroner.

– I fjor fikk vi 50.000. Dette er ganske stor økning for oss. Å drive med festival er ikke noe vi tjener penger på. I alt har vi et budsjett på 180.000 kroner, sier Øystein Simonsen til Haugesunds Avis.

Må være motivert

Tysvær skrekkfest jobber tett opp mot Ramaskrik i Oppdal. Dette er to eneste skrekkfilmfestivalene i Norge. Ramaskrik har gode kontakter til internasjonale festivaler. Simonsen har etter hvert fått et godt kontaktnett og tilgang på nye, spennende filmer i sjangeren.

– Har du tenkt på at det for mye arbeid å lage festivalen?

– Jobben krever kun en del av stillingen min. Så lenge det er gøy vil vi videreutvikle festivalen. Du må ha motivasjon. Vi er en god gjeng som har vært med disse årene. Utenlandske aktører vil samarbeide med oss fordi vi er seriøse.

– Og du er skrekkfilm-entusiast?

– Du kan ikke holde på med dette, hvis du ikke har en genuin interesse. I mange år så jeg lite skrekkfilm. Å ta opp denne interessen har vært gøy.  Vi har et filmprogram som er på høyde med de største skrekkfilmfestivalene i verden, sier Simonsen.

Filmer som mor kan se

Et av høydepunktene i fjor var konserten med progrockbandet Ring van Möbius som hadde tonesatt skrekkfilmen «Susperia» (1977). Simonsen har planer om å gjøre noe lignende til høsten.

– Vi har kontakt med flere aktuelle band, og vi må finne et band som liker skrekkfilm.

– Hvor mange publikummere har festivalen?

I fjor hadde vi ca. 1.400 fordelt på fire dager. Besøket har ligget på mellom 1.000 og 1.400. I fjor begynte vi å samarbeide med videregående skoler, og det skal vi fortsette med. Filmskaper Severin Eskeland fra Stord har vi tatt kontakt med. Vi kommer til å ha en workshop for dem som lager film, sier Simonsen.

Høstens festival kommer til å vise ca. 20 filmer pluss kortfilmer, og de skal ha ulike uttrykk.

– Vi skal vise filmer som min mor kan se – og filmer som hun absolutt ikke kan se.    

Artikkeltags