Filmpremierer

«ADJØ, CHRISTOPHER ROBIN»: Bøkene om Christopher Robin og hans lekedyr har i et halvt århundre gledet barn og voksne over hele verden. Mannen bak fortellingene var forfatteren A.A. Milne, som baserte historiene på sin egen sønn, Christopher Robin Milne, og hans fabelaktige verden i en skog på den britiske landsbygden.

«REVENGE»: Jen har reist til en luksuriøs villa i ørkenen sammen med sin mangemillionærkjæreste Richard. Deres romantiske helg tar imidlertid en mørk vending når venner fra Richards jaktlag plutselig dukker opp. Etter en serie voldsomme hendelser forsøker Richard og hans venner å dekke over det som har skjedd. Men de skal snart få smake på hevnen, og den har en svært blodig bismak.

«STRANGERS – PREY AT NIGHT»: En familie som har stoppet på en øde plass for bobiler for natten, får besøk av tre maskerte psykopater, som tester alle deres grenser. Skrekkfilm med 15 årsgrense.

«UTØYA 22. JULI»: «Utøya 22. juli» er skrevet på bakgrunn av vitneskildringer og kjente fakta, og skapt i tett dialog med flere overlevende. Av respekt for ofrene og deres pårørende er karakterer og enkeltopplevelser oppdiktet. I filmen møter vi Kaja (18) og hennes venner på sommerleiren, og ser hendelsene slik de kunne ha sett ut for noen på øya. Filmen starter når ungdommene, sjokkerte over bombeangrepet i Oslo, betrygger sine pårørende med at de er langt unna. Den trygge atmosfæren brytes da skudd høres. Så følger vi Kaja i hennes kamp for å overleve, minutt for minutt. Erik Poppes film er allerede solgt til 20 land.

Konserter

THE DOGS

Haugesund, fredag: The Dogs spiller på Flytten pub fredag kveld. Bandet stiller med Kristopher Schau som vokalist. Konserten i fjor på samme sted ble utsolgt.

NOVOCAINE

Stord, fredag: Novocaine spiller på Osvald pub fredag. Bandet spilte på 100 Dagar 2017, og hadde sleppefest på Stord for albumet «Swept Away» etterpå. Bandet hadde spilling på Skånevik Bluesfestival og Haugaland Prog & Rock Festival i 2017, og er nå klar for Stord. Musikerne kommer blant annet fra Sunnhordland.

JOE LYNN TURNER

Haugesund, lørdag: Joe Lynn Turner spiller på Flytten lørdag. Han har en karriere som vokalist i Deep Purple, Rainbow og Yngwie Malmsten. Regn med å få høre låter fra hele karrieren. Opp-varmere er Novocaine. (les mer om bandet like ovenfor).

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Fra Danmark kommer Kira Martini med sin kvartett. Artisten er stadig å høre på den danske jazzscenen, med sin streite, tradisjonelle og ofte latin- inspirerte jazz. Musikken er en slags oppdatert New Orleans-musikk, blandet med brasilianske inspirasjoner. Konserten foregår på Høvleriet i regi av Lørdags-jazzen.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: På kveldstid forflytter Kira Maritini Kvartett seg til Grand Hotell på Stord. Stord Jazzklubb står for konserten.

FITJAR BARNEGOSPEL

Fitjar, lørdag: Fitjar Barne- gospel feirer 20 år, og har konsert lørdag sammen med Bjarte Leithaug i Fitjar kyrkje. Konserten er gratis og åpen for alle.

Utstillinger

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fred-søn: Anne-Kjersti Hermannrud viser malerier i Billedgalleriet. Hedvig Biong viser tegning, maleri og fotografi. Utstillingen står til og med 18. mars.

«UNDRESS MY EGO»

Stord, fre-søn: 8. mars åpnet utstillingen «Undress my ego» i Stord kunsthall. Dette er en del av 8. mars-feiringen. Janne Robberstad står bak utstillingen. Hun er blant annet tekstil- kunstner, og byr på veggkunst og installasjoner og annet. Utstillingen står fram til påske.

GALLERI GIGA

Stord, fre-lør: Fram til 7. april kan du få med deg malerier og grafikk av stordkunstneren Per Flatøy.

GALLERIET TYSVÆRTUNET

Tysvær, lørdag: Astrid Nilssen Wallace åpner salgsutstilling i Galleriet i Tysværtunet kulturhus.

Teater

«JUNGELBOKEN»

Haugesund, fre-lør: Haugesund Teater spiller «Jungelboken» i Festiviteten. Dette er siste spillehelg av stykket som Vidar Magnussen har skrevet, og som byr på mye musikk og humor for små og store.

«ROCK OF THE AGES»

Tysvær, fre-lør: Tidligere har de hatt stor suksess med «Grease», «Annie» og «Footloose». Mars 2018 braker UL Skjoldafjord løs med «Rock of Ages» i Skjold Arena. Musikalen er en eksplosiv rockemusikal basert på rockehits-ene fra 80-tallets store rockeband som Journey, Europe, Poison, Foreigner, Whitesnake og mange flere. Historien finner sted på Sunset Strip i LA, og vi følger de to unge talentene Drew og Sherries streben etter å bli stjerner og å finne den store kjærligheten. En musikal med mengder puddelhår og gnistrende energi.

STORD KULTURSKULE

Stord, lørdag: Stord kulturskule sine teaterelever har laget en morsom historie om Per Andersen og den kjempestore muffinsen. Elever fra dans og musikk deltar også. Forestillingen «Per Andersen og den kjempestore muffinsen - Nei det heter cupcake!» spilles i kulturhuset.

Arrangementer

BOKLANSERING ATLE HANSEN

Stord, lørdag: Atle Hansen lanserer sin nyeste roman, «Maria Møy» på kafeen Sykkel & kaffi lørdag i Leirvik. Han har fått med seg Endre Olsen, Åge Vallestad og Jørn Olav Myhre som opptrer under lanseringen. Journalist Vidar Hope intervjuer Hansen. «Maria Møy» er hans 20. bok. Handlingen er lagt til ei vestlandsbygd der en journalist og forfatter vender tilbake.

OSCAR BONANZA

Tysvær, lørdag: Kinoen i Tysvær kjører lørdag et program med filmer som fikk priser under årets Oscar-utdeling nå nylig. Du kan blant annet få med deg «The Shape of Water», som ble den store Oscar-vinneren.

STAMCELLER

Tysvær, lørdag: «Stamceller» er en familieforestilling med forfattar Øystein Runde og Cecilie Gjerde i biblioteket i Tysværtunet.