Mye godt for Pink Floyd – og Bjørn Berge-fans

PINK FLOYD-HYLLEST:  Dark Side of the Wall er hyllest til Pink Floyd. Fredag i Festiviteten.

PINK FLOYD-HYLLEST: Dark Side of the Wall er hyllest til Pink Floyd. Fredag i Festiviteten.

Artikkelen er over 1 år gammel

Dark Side of the Wall kjøre stort show når de hyller Pink Floyd i Festiviteten. Bjørn Berge går elektrisk på Høvleriet. Og mye annet skjer i helgen.

DEL

FILMPREMIERER

«ALITA – BATTLE ANGEL»: Alita (Rosa Salazar) våkner i en fremmed verden uten å huske hvem hun er. Hun har blitt tatt hånd om av Ido (Christoph Waltz), en empatisk lege som ser at et sted inne i den forlatte cyborgen, er hjertet og sjelen til en ung kvinne med en ekstraordinær fortid. Action- og eventyrfilm med 12-årsgrense.

«BEN IS BACK»: Den 19-årige Ben Burns (Lucas Hedges) kommer uventet hjem til sin familie på morgenen julaften. Bens mamma Holly (Julia Roberts) er lettet og glad for at han er hjemme. Ben har vært rusavhengig, og Holly er redd for at han skal få et tilbakefall. I løpet av et turbulent døgn åpenbares det nye hemmeligheter, og en mammas uendelige kjærlighet til sin sønn settes på prøve.

«BORN2DRIVE»: I «Born2Drive» følger vi verdens yngste rallycrossjåfør, 15 år gamle Oliver Solberg og hans reise mot å bli Nordisk mester i rallycross. Norsk dokumentar av Daniel Fahre.

«CLIMAX»: På midten av 90-tallet samles 20 dansere til en treningscamp på en nedlagt kostskole midt ute i skogen. Etter endt trening møtes de rundt en stor bolle sangria. Snart tar stemningen en uventet vending.

«IF BEALE STREET COULD TALK»: En tidløs kjærlighetshistorie som utspiller seg på 1970-tallet i Harlem. Tish er 19 år og Fonny er 22 år. De har vært venner siden barndommen, er nå forlovet og drømmer om en framtid sammen.

«MIA AND THE WHITE LION»: Ti år gamle Mia får sitt liv snudd opp ned da familien hennes bestemmer seg for å flytte fra London til Afrika for å ta over driften av en løvegård.

KONSERTER

BJØRN BERGE ELECTRIC BAND

Haugesund, fredag: Etter å ha vært soloartist i mange år, er Bjørn Berge i gang med sitt nye bandprosjekt Bjørn Berge Electric Band. Gitaristen og vokalisten har med seg Odin Staveland (trommer) og Kjetil Ulland (bass), og trioen spiller på Høvleriet.

BJØRN BERGE: Konsert på Høvleriet med Bjørn Berge Electric Band.

BJØRN BERGE: Konsert på Høvleriet med Bjørn Berge Electric Band.

HOLMEN BRYGGE – OG LØRDAGSJAZZ

Karmøy, Haugesund fre-lør: Steinar Raknes tar med seg Unni Wilhelmsen på releaseturné for sin nye plate » Chasing the Real Things». Du kan vente deg en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske, til store lydbilder med fullt rocke-trøkk. Fredagen spiller duoen på Homen Brygge i Skudeneshavn. Lørdag på Høvleriet i regi av Lørdagsjazzen.

SKAKKEKORET Etne, fredag: «Skakkekoret røffer seg» er en storkonsert med 19 låter med fullt band og blåsere. Alt fra rolige låter som «When I need you» til tøffe «I love rock`n roll». Skakkesenteret i Etne fredag.

DARK SIDE OF THE WALL

Haugesund, fredag: Det bergenske bandet fikk nylig en femmer for showet sitt i BT. En fargerik konsert der Dark Side of the Wall er innom flere av de store Pink Floyd-albumene på 70-tallet. Fredag er Festiviteten stedet for Floyd-fans og andre.

PARADISE CITY

Karmøy, fredag: Paradise City er et av få autentiske Guns n Roses tributeband i Europa. Bandet består av fem rutinerte musikere som kan oppleves på Cafe MM i Kopervik..,

«FLYGEL TIL LUNSJ»

Stord, lørdag: Marita Kjetland Rabben står bak en ny konsertserie, «Flygel til lunsj» i Stord kulturhus. Dette skal være et lavterskeltilbud. Ideen er å minske avstanden mellom musikere og publikum. Publikum inviteres opp på scenen i kulturhuset og tett opp til flygelet. Kjetland Rabben er fra Stord og har på den første konserten invitert opera sanger Ingrid Vetlesen.

HEDVIG MOLLESTAD TRIO

Haugesund, lørdag: For hvert album Hedvig Mollestad Trio gir ut, prøver kritikerne å finne opp en passende sjanger for den trollbindende, kompromissløse og «rett-i-mellomgolvet-musikken» trioen spiller. Med referanser til Black Sabbath, Jimi Hendrix, John Coltrane og samtidsjazz. I front finner vi gitarist Hedvig Mollestad, og trioen har spilt på store festivaler i Europa og Canada. Lørdag på Høvleriet.

HØVLERIET:  Gitarist Hedvig Mollestad, bassist Ellen Brekken og trommis Ivar Loe Bjørnstad klar for Høvleriet.

HØVLERIET: Gitarist Hedvig Mollestad, bassist Ellen Brekken og trommis Ivar Loe Bjørnstad klar for Høvleriet.

MARLENTRIO

Haugesund, lørdag: MarlenTrio spiller klassiske jazzlåter med egen twist. Marlen Tjøsvoll har med seg gitarist og kontrabassist. Hun henter inspirasjon fra vokalister som Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Julie London.

MIDTVINTERKONSERT I NYSÆTER KYRKJE

Store, søndag: Et utvidet kor Sanctus synger i stor grad musikk fra det klassiske repertoaret. I tillegg til korsang deltar en klarinettkvartett sammensatt av unge og dyktige elever fra Stord kommunale kulturskule. Flere andre musikere blir med på konserten.

RAGS & FEATHERS

Etne, søndag: Trioen Rags & Feathers med base på Karmøy kommer til Skånevik kyrkje. De jobber med et album der de tolker sangene til Leonard Cohen.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED-

GALLERI

Haugesund, fre-søn: Haugesund Billedgalleri viser utstillingene til Kjetil Aschim (sal 1) og Kay Arne Kirkebø (sal 2). Achim er metallkunstner, mens Kirkebø er tegner. Hans utstilling består av detaljrike tegninger av intrikat arkitektur og tilsynelatende uendelige bylandskap. Utstillingene i Billedgalleriet står til 10. februar. Vandreutstillingen «Visuelle naboer» vises.

Tysvær, lørdag: Tysvær kunstlag holder medlemsutstilling i galleriet i Tysværtunet. Utstillingsperiode er fram til 14. februar.

Bømlo, fredag: Kulturskuledagar i Moster Amfi og utstillingsåpning.

SCENE

«LYKKELITEN»

Haugesund, lørdag: Rune Andersen vokste opp med en voldelig far. I forestillingen «Lykkeliten» forteller han sin historie ved å bruke ærlighet, varme og humor og blir vist i Festiviteten.

«MIND THE GAP»

Haugesund, mandag: I «Mind the gap» får vi innblikk i livene til elever i videregående skole i deres søken etter å finne ut av hvem de er, hva de står for og hvor de vil. Forestillingen handler om jaget for å være flink på skolen, fit på treningssenteret og populær i sosiale medier. Forstillingen er en del av VK2019 og vises i konsertsalen på Skeisvang VGS.

TEATER

HAUGESUND BARNE- OG UNGDOMSTEATER

Haugesund, fre-søn: Haugesund barne- og ungdomsteater presenterer familieforestillingen «Snehvit & de sju hiphopdvergene». Den årlige forestillingen på Tønneloftet spilles i februar 2019, og ca. 40 skuespillere fra gruppene Nordavind og Soria Moria står på scenen.

«VERDA ER EIN SKANDALE»

Karmøy, lørdag: Haugesund Teater besøker Karmøy kulturhus i Åkrehamn med forestillingen som er basert på boka til Agnes Ravatn med samme navn. På scenen finner vi Siren Jørgensen, Ane Skumsvoll og Sandra Kolstad som har komponert musikken til forestillingen.

ARRANGEMENTER

BOLIGMESSE I HAUGESUND

Haugesund, fre-søndag: Boligmesse i Vardhallen. Oppussingskjendisene Otto Robsahm og Kjersti Bergesen kommer begge for å holde inspirerende foredrag. Du kan også delta når Otto leder morsomme aktiviteter som Handy Girl, Handyman og Ballongslippet. Egen barnepark der barna kan få utfolde seg.

VINTERKONFERANSEN

Karmøy, fre-søn: Norsk Journalistlag Haugesund står bak «Vinterkonferansen» på Radisson Haugesund Airport. Her kan folk få høre om TV-serien «Gåten Orderud», Brennpunkt-dokumentaren «En søsters kamp» og mye annet.

UKM I ODDA

Odda, lørdag: Den lokale utgaven av UKM går på Iris Scene i Odda.

UKM I ØLEN

Vindafjord, lørdag: UKM for Vindafjor blir arrangert i Ølen kulturhus. Det blir til sammen 26 innslag fra scenen og utstilling.

NEONPARTY

Etne, lørdag: I Old River Saloon fyrer Nordic Pro opp neonparty, et konsept som framhever neonmaling og sterke farger. Med DJ Knockout.

Artikkeltags