Festivaler, konserter og ferske filmer

100 DAGER: Longfield & Super Skeleton.

100 DAGER: Longfield & Super Skeleton.

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne helgen kan du få med deg fotofestival på Lille Maritim, 100 Dagar på Stord og fem filmpremierer. Mandag er det premiere på «Grease».

DEL

UT I HELGEN: 

FILMPREMIERER

«ALL THE MONEY IN THE WORLD»: Jean Paul Getty var en av verdens første dollarmilliardærer. I 1973 ble hans eldste barnebarn John Paul Getty III kidnappet i Italia. Regissør Ridley Scott tar utgangspunkt i denne historien i hans nyeste film.

«CALL MED BY OUR NAME»: En ung gutt bor sammen med familien sin i Nord-Italia. Han opplever at sterke følelser vekkes til live når en kjekk student fra USA leier et rom hos dem. I løpet av en varm sommer i 1983 full av musikk, mat og romantikk, nærmer de seg hverandre og deler opplevelser som vil forandre dem for alltid.

«PER FUGELLI – SISTE RESEPT»: Det er vanskelig å ikke å la seg bli berørt av Per Fugelli. Da han valgte å stanse den videre medisinske forlengelsen av livet, dødsfasen, startet han og regissør Erik Poppe et samarbeid for å dokumentere siste akt og noen av de vakreste øyeblikkene i Pers liv. – Filmingen har gitt meg enda en mening og friske nye farger i livet. Kanskje kommer jeg til Hollywood, smilte han lurt, kort tid før han døde i september 2017.

«SAVNET»: Zhenja og Boris går gjennom en vond og bitter skilsmisse. Begge er allerede i gang med sine nye liv, med nye partnere. De vil ha en helt frisk start, og det betyr at deres 12 år gamle sønn Aljosha ikke passer inn. En dag forsvinner han.

«MAZE RUNNER – DØDSKUREN»: I finalen til Maze Runner-sagaen leder Thomas gruppen av rømte lysningsboere på sitt farligste oppdrag til nå. For å redde sine venner må de bryte seg inn i den legendariske «Last City», en OND-kontrollert labyrint som kan vise seg å være den dødeligste labyrinten av alle.

KONSERTER

RAGA ROCKERS (Avlyst)

Raga Rockers skulle egentlig spilt i Kopervik fredag, men konserten er avlyst på grunn av sykdom.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Hildegunn Gjedrem Group er klar for Høvleriet under Lørdagsjazzen. Hun er inspirert av artister som blant annet Paula Cole, Kate Bush, EST, Sting, Shirley Horn, Joni Mitchell, Alison Krauss, Radiohead og Bjørk. I bandet finner vi David Cook piano, Bob Lanzetti gitar, Michael League bass, Keita Ogawa percussion og Jordan Perlson trommer.

TUBESNAKES

Stord, lørdag: Bluesrockbandet Tubesnakes spiller på Sjøhuset som en del av Vinterjazz. De har med seg multiinstrumentalisten og munnspilleren Jan Egil Flåten.

I AM K & LYNGROTH

Haugesund, lørdag: I am K og Simen Lyngroth er to av Sørlandets mest lovende navn. I vinter legger de ut på turné sammen, og lørdag kommer de til Flytten pub. I Am K spiller en miks av rock, elektronika og pop.

TYSVÆR BLANDAKOR

Tysvær, søndag: «Låvv og levven» er en konsert i Tysværtunet kulturhus søndag med nyere og eldre sanger som Tysvær Blandakor står bak. Dette er en annerledes konsert: Publikum er med å trekke sanger som kor eller solister skal synge. Tysvær Blandakor består av 46 korister. Magne Kristoffersen er dirigent, og Unni Jørgensen har regien for konserten der også et orkester medvirker.

230118tysvær2

230118tysvær2

«MESSE FOR GUD OG HVERMANN»

Haugesund, søndag: Kirkens Bymisjon inviterer til en annerledes gudstjeneste med musikk, ord, lystenning og nattverd i Kulturkirken Skåre. Himmelhamn spiller og synger under messen. De har laget nye melodier til gamle salmetekster. Himmelhamn består av Hanne Undheim Askeland (vokal), Vigleik Winje (gitar/vokal), Torleiv Fossum (gitar/banjo), Kjell Magne Fauskanger (bass) og Jarle Kristoffersen (cello). I tillegg spiller organist Erling Møller-Nilsen, bymisjonsprest Arild Stø leder messen.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-lør: Marit Roland viser papirinstallasjoner, Lars Aurtrade tegninger.

GALLERIET TYSVÆRTUNET

Tysvær, fre-søn: Galleri Tysværtunet har medlemsutstilling i Tysværtunet kulturhus til og med 10. februar.

LYD – BONUSKONSERT

Haugesund, mandag 29.: LYD er lagt ned. Likevel kommer en bonuskonsert med Stein Urheim – The Cosmolodic Orchestra i Haugesund Billedgalleri mandag 29. januar. Gitarist Urheim har med seg musikere som Kjetil Møster, Per Jørgensen, Kåre Opheim.

SCENE

KARMØY KULTURSKOLE

Haugesund, fre-lør: Karmøy kulturskole har laget en jubileumsforestilling som de har kalt «Lykken er ...!?!». Den vises i Festiviteten fredag. Kulturskolen er 40 år og steller i stand en skikkelig bursdagsfeiring. Store og små vil gjennom levende musikk, dans, teater, nysirkus og visuell kunst gi publikum en opplevelse av hva lykke kan være.

«MISJONÆREN OG HEDNINGEN»

Stord, fredag: Revy med Per Inge Torkelsen, Torolf Nordbø, Han Innante og musikaler. Torkelsen og Nordbø har tidligere spilt sammen i Løgnaslaget. Spilles i Stord kulturhus.

«HARALD VIKS BESTE – EIN KABARET»

Fitjar, fredag: Kabareten framføres i Fitjar kultur- og idrettssenter. Stordingane med Britt Guri Bjelland og Hans Gustav Mussland framfører tekster og melodier av Harald Vik.

TEATER

EVENTYRSTUND

Haugesund, lørdag: På Haugesund Teaters intimscene i Festiviteten spilles «Reisen til jordens hjerte». To forestillinger lørdag.

STORD TEATERLAG

Stord, lør-søn: Barne- og ungdomsgruppen til Stord Teaterlag spiller stykket «Prinsesse Tannlaus i Eventyrskogen» i Stord kulturhus. Det er en familiemusikal for både barn og voksne, skrevet av Christin Holm og Turid Lisbet Nygård. Her møter vi figurer som Askeladden, Snøhvit og flere andre.

FESTIVALER

«100 DAGER»

Stord, fre-lør: Festivalen og musikkbransjetreffet 100 Dagar på Stord går denne helgen og er åpen for alle. Fredag og lørdag er det ti konserter hver kveld i Arena og Den blå time. Symra, Taking Names, Pur Puré, Romskip er noe av artistene fredag. Lørdag kan du få med deg stordabuene Cecilie Anna og Endre Olsen på hjemmebane. Ellers finner vi et band som Longfield & Superskeleton med karmøybyen Jarle Langåker i front. Musikalsk er det stor bredde i år, fra pop og viser til punk, rock, hardrock og fra indierock til jazz og elektronika.

VK-FESTIVALEN

Haugesund, mandag 29.: VK-festivalen til Skeisvang videregående skole begynner med et smell mandag med premiere på «Grease». Flere forestillinger dagene framover. Gro Hafsaas har regien på musikalen om to forelskete tenåringer, Sandy og Danny i 1959. Mange kjente sanger å høre i konsertsalen på Skeisvang.

MUSIKAL: Musikk, dans og drama på Skeisvang vgs setter opp musikalen "Grease". Espen Fernando Aarvik spiller Danny  Zuko.
Sandy Dumbrowski spilles av Sølvi Marie Berge.

MUSIKAL: Musikk, dans og drama på Skeisvang vgs setter opp musikalen "Grease". Espen Fernando Aarvik spiller Danny Zuko. Sandy Dumbrowski spilles av Sølvi Marie Berge. Foto:

HAUGESUND FOTOFESTIVAL

Haugesund, fre-lør: Haugesund Fotofestival arrangeres over to dager i Lille Maritim. Målet er at publikum skal se bilder og høre historien som kan gi økt fotoinspirasjon. Her deles erfaringer om kamerainnstillinger, objektivbruk, Lightroom-tips, perspektiv eller spennende turmål. Frilansfotograf Jan Kåre Ness står bak festivalen.

ARRANGEMENTER

SØNDAG PÅ KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, søndag: Siste søndag med samlerglede på museet. Søndagsforedraget er «Fra raritetskabinett til folkemuseum – en historie om norske museumssamlinger» ved Grethe Paulsen Vie, konservator Haugalandmuseene.

Artikkeltags