FILMPREMIERER

«FØRSTE MANN»: Ved tidenes morgen, da forhistoriske vesener og hårete mammuter vandret på jorden, forteller «Første mann» historien om Døgg. Sammen med Gnøffe må han samle stammen sin for å overvinne sin store fiende, Bhen og hans bronse-alderby og redde hjemmet deres. Animasjonsfilmen har seksårsgrense på grunn av enkelte mørke og truende scener.

«GAME NIGHT»: Max (Jason Bateman) og Annie (Rachel McAdams) har ukentlige spill-kvelder med andre par. En kveld blir alt snudd på hodet da Max' bror, Brooks, arrangerer et mordmysterium med falske skurker og agenter. Så da Brooks blir kidnappet, er det hele en del av spillet, eller ikke? Action- komedie med uventete vendinger.

«MIRAKEL»: «Mirakel» er basert på den bestselgende boka med samme navn. Filmen forteller historien om August Pullman. Auggie er født med et deformert ansikt på grunn av en genfeil, og har til nå hatt hjemmeundervisning. Når han skal starte i femteklasse, har foreldrene bestemt at han skal begynne på en vanlig skole, med barn han ikke kjenner. Auggie, familien, klassekameratene og lokal- samfunnet strever alle med hvordan de skal håndtere situasjonen.

«NOW IT'S DARK»: Lene blir brått kastes ut av balanse når hun oppdager mannen sin til sengs med en annen kvinne. Hun flykter fra stedet. Vi følger henne gjennom en natt med drømme-aktige hendelser og en serie med mystiske møter med mennesker som alle bærer på sitt eget mørke. Dette er Arild Østin Ommundsens sjette spillefilm. Silje Salomonsen spiller hovedrollen. Med blant annet Pia Tjelta og Kristoffer Joner på rollelisten.

«RED SPARROW»: En sexy russisk spion (Jennifer Lawrence) forelsker seg i en CIA-agent (Joel Edgerton), og vurderer å bli dobbeltagent. Basert på boken med samme navn fra tidligere CIA-offiser Jason Matthews, og regissert av Francis Lawrence («Hunger Games»). Filmen inneholder flere torturscener, og brutale draps- og voldsskildringer. Den har derfor fått 15-årsgrense.

KONSERTER

DAGNY

Haugesund, fredag: Dagny opptrer på Høvleriet fredag. Hun er en av Norges nye pop- yndlinger og legger ut på turné i hjemlandet. Hun skal innom sju norske byer etter å ha vært på USA-turné og support for Lany. Den siste singelen hennes er «Love You Like That».

SWEDEN

Haugesund, fredag: Sweden er fra Norge, nærmere bestemt Østfold. De spille rfredag på Flytten pub. Bandet er ute med albumet «Confetti» som fikk terningkast 5 i Dagbladet: «Sweden gir på med gitaren rundt halsen og hjertet i hånda. Det låter genuint, velgjort og overskuddspreget», står det i anmeldelsen.

TRE BAND PÅ ARENA

Stord, lørdag: Nils Horn kommer med et knippe nye sanger på Arena i Leirvik. Deretter følger Cecilie Anna som har fått gode kritikker for debutalbumet sitt «I'm Here». Under konserten har hun med seg musikerne sine, mens Jack Bounty avslutter kvelden med friske rocketakter.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Lørdagsjazzen åpner dørene for Haugaland Storband med gjester. Gjestene er Unni Hilt og Mads Pedersen. Alt tyder på at det blir en swingende lørdag ettermiddag på Høvleriet.

TOM ROGER AADLAND

Haugesund, lørdag: Tom Roger Aadland stiller med fullt band og nytt album , «Songfugl», når han kommer til Høvleriet lørdag. Han vil ganske sikkert spille singler som «Vestland, «Vestland», «Sommaren utan ende» og «Alle dei i ei». Pluss andre kjente låter han har skrevet. Albumet fikk terningkast 5 i Haugesunds Avis denne uken. 

 

RONNY PØBEL

Haugesund, lørdag: Punk-bandet Ronny Pøbel slapp sitt åttende januar. Lørdag kommer de til Flytten pub i Haugesund.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Anne-Kjersti Hermanrud viser malerier i Billedgalleriet. Hedvig Biong viser tegning, maleri og fotografi. Utstillingene står til og med 18. mars.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Ny galleri- og kafésesong på Ryvarden Kulturfyr starter søndag 4. mars. Heidi Rognskog viser små akrylmaleri på fliser og modeller i tre av kysthus. Hun brenner for øyfolk, kystkultur og historier knyttet til det å ha havet tett på livet. Utstillingen står til og med 29. april.

GALLERI GIGA

Stord, fre-lør: Utstilling med maleri og grafikk av Per Flatøy fra Sagvåg. Utstilling en vises fram til 7. april.

KARMØY KUNSTFORENING

Karmøy, lørdag: Atle Østrem på Kopervik kulturhus med åpning lørdag. Han startet sin karriere med å male graffiti. Den ble springbrettet inn i maleriets verden og er grunnmuren i hans kunstnerskap, noe man kan se referanser til i kunstverkene. Han bruker kunsten som visuell dagbok og beskriver sin samtid gjenom maleriene, ofte med humor og tvetydighet som virkemiddel.

 

SCENE

«REISEN»

Haugesund, søndag: Fire år gammel ble hun forlatt på gaten i Seoul. Gjennom et helt liv har hun vært norsk og hatt navnet Hilde. I fjor valgte hun å reise tilbake til fortiden sin for å finne svar på framtiden. Gjennom ord, toner og dans blir vi med på en annerledes reise. «Reisen» framføres i Bedehuset på Bakarøynå. Prosjektet er et samarbeid med Munorensemblet etter en idé av Unni Hilt og Hilde Bentsen. Arrangementene er spesial- skrevet av Helge Lilletvedt. Unni Hilt (vokal), Hilde Bentsen (tekster, opplesing), Martine Bentsen (dans, fra Kompani Haugesund), Helge Lilletvedt (piano) og Munorensemblet.

TEATER

BØMLO TEATER

Bømlo, fre-søn: «Gjøkeredet» er mest kjent som film med Jack Nicholson i hovedrollen. Nå har Bømlo Teater gått løs på teaterstykket som baserer seg på boken og filmen fra 1975. 15 skuespillere står på scenen i Bømno kulturhus. Per Arne Moldøen har hoved-rollen som Murphy, som gjør opprør mot systemet på en psykiatrisk institusjon. Premiere fredag, stykket spilles også lørdag og søndag. 

 

«JUNGELBOKEN»

Haugesund, fre-søn: Haugesund Teater spiller «Jungelboken» i Festiviteten. Vidar Magnussen har skrevet denne utgaven som byr på humor for små og store, fargerike gevanter og mange musikalske innslag.

«BUKKENE BRUSE PÅ BADELAND»

Tysvær, lørdag: De tre Bukkene Bruse skal som vanlig til seters for å gjøre seg feite, men på veien oppdager de et badeland. Eventyret om Bukkene Bruse i badeland har vært en suksess, både som bok og dukketeater. Denne gangen er det Victoria Productions som tar med eventyret ut på scenen. For barn fra tre år og oppover.

ARRANGEMENTER

UKM FOR TYSVÆR OG BOKN

Tysvær, fredag: Tysværtunet kulturhus er stedet for kreative og musikalske 13–20-åringer. I alt 20 innslag er påmeldte til mønstringen.

ØYO-SEMINARET

Stord, fredag: Øyo-seminaret er et årlig arrangement på Høgskulen på Vestlandet – Campus Stord. Målet med seminaret er å sette søkelys på norsk populærkultur og drøfte aktuelle trender. Åpent for alle. Fredag kan du møte blant annet artisten Cecilie Anna, se forestillingen «Snill» av Gro Dahle, Terje Wintherstø Røthing i Skambankt i samtale med Roar E. Jacobsen i Haugesunds Avis, og kunst- samtale med teatersjef Morten Joachim ved Haugesund Teater.

MINIMORO – KLOVNESHOW

Karmøy, lørdag: 2. klasse drama på Skeisvang presenterer «klovneshow». På showet får du møte mange forskjellige klovner med svært ulike personligheter og oppførelser. Første forestilling i Kopervik kulturhus. Deretter drar elevene til Skudeneshavn kulturhus.