FILMPREMIERER

«DET ELLEVILLE NØTTE-KUPPET 2»: Ekornet Egon og hans dyrevenner oppdager at den korrupte borgermesteren planlegger å ødelegge deres elskede park for å bygge en fornøyelsespark. I håp om å redde hjemmet sitt må Egon, Annie, Kompis og resten av gjengen slå seg sammen med herr Feng, en tilsynelatende søt og uskyldig mus som viser seg å være en helt vill mester av kung fu.

«DOWNSIZING»: Alexander Payne («Sideways», «The Descendants») er tilbake med en absurd dramakomedie om en mann som finner ut at livet hans vil bli mye bedre hvis han bare krymper seg selv. Men miniatyr-tilværelsen skal vise seg å by på helt nye sett med problemer. Denne Hollywood-filmen er delvis spilt inn i Norge.

«PITCH PERFECT 3»: Jentene i a capella-gruppen Bellas er spredt for alle vinder etter college. Men da sjansen til å opptre sammen igjen melder seg, samles Becca, Fat Amy og resten av gjengen til et siste show. Dette er tredje runde med de populære sang-fuglene.

« THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI»: Dette er en dramakomedie der Frances McDormand spiller hovedrollen som den fortvilede Mildred Hayes. Frustrert over framgangen til det lokale politiet i å finne hennes datters morder, tar hun saken i egne hender for å finne de ansvarlige som sto bak det brutale mordet.

 

KONSERTER

BLOOD COMMAND

Haugesund, fredag: Blood Command spiller på Flytten pub med vokalist Karina Ljone i front. Lut stiller som support.

QUEEN-HYLLEST

Haugesund, fredag: Kor Camena hyller Queen med konsert i Festiviteten. De har med seg Os kammerkor, band og solist Ole André Westerheim fra Fitjar. Han har blant annet framført Queen-klassikere både på Stord og Karmøy. Karina Lange er dirigent for koret. Konserten heter «A Queen Tribute: Friends will be friends».

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Under Lørdagsjazz på Høvleriet blir det gjenhør med Steinar Raknes, denne gang sammen med Tore Brunborg. Brunborg en av vår tids store saksofonister, mens Raknes byr på fantasifullt basspill. De seinere årene har han også gjort bass/vokal-konserter.

NYTTÅRSKONSERT STORD MUSIKKLAG

Stord, lørdag: Stord Musikklag inviterer til nyttårskonsert i Stord kulturhus. Margrete Lund Skorpen og Gisle Alsaker er solister mens Preston Kingsley dirigerer musikklaget. Det blir utdeling av kommunale priser og stipend.

JONAS ALASKA

Haugesund, lørdag: Jonas Alaska spiller på Høvleriet lørdag. Han har bak seg flere album og låter som har gjort artisten populær. Jonas Alaska har turnert blant annet i Sverige, Danmark, Tyskland og England.

BØMLO GOSPEL OG BREMNES KANTORI

Bømlo, lørdag: Bømlo Gospel og Bremnes Kantori har samarbeidet tidligere. Lørdag kommer begge korene til Bømlo kyrkje og framfører konsertmessen «LIV». Dette er en annerledes guds-tjeneste som inneholder musikksjangre som gospel, rolig rock, reggae og kirkekor. Bømlo Gospel stiller med eget band under konserten.

VASSENDGUTANE

Fitjar, lørdag: Vassendgutane er godt kjent for de danseglade i distriktet. Bandet spiller i Fitjar kultur- og idrettsbygg og har med seg Raititai Band som oppvarmere.

«ÅPNE HJERTERS MESSE»

Karmøy, søndag: Tord Gustavsen er jazzpianist og komponist. Han utfordrer skillet mellom moderne og tilgjengelig jazz. «Åpne hjerters messe» er en messe han har skrevet som framføres søndag i Veavågen kirke. Gustavsen beskriver verket som en liturgisk kammergospelmesse. Han har med seg divisi og koret i Veavågen kirke.

NYTTÅRSKONSERT BØMLO

Bømlo, søndag: Bømlo Janitsjar har sin årlige og tradisjonelle nyttårskonsert i Bømlo kulturhus søndag. Konserten pleier alltid å ha noen overraskelser på lur

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Marit Roland viser papirinstallasjoner, og Lars Aurtandre tegninger i Haugesund Billedgalleri. Haugesund Kunstforening står bak utstillingen.

VEBJØRN SAND, POP UP-UTSTILLING

Bømlo, fre-søn: Aune Sand og tvillingbroren Vebjørn Sand har tatt pop up-utstillingen sin til Bømlo kulturhus. Den åpnet onsdag og blir å se til og med søndag. Flesteparten av bildene er signert Vebjørn Sand, blant annet et maleri av bombingen av den spanske byen Guernica 1937. De to har også med seg grafikk. Utstillingen har tidligere vært å se i Tysværtunet kulturhus.

 

GALLERI TYSVÆRTUNET

Tysvær, lør-søn: Galleri Tysværtunet har medlems- utstilling fra 20. januar til 19. februar i Tysværtunet kulturhus.

SCENE

ANNE MARITH SANDHÅLAND

Haugesund, lørdag: «Ein barnslige 50-åring» heter showet til karmøybuen Anne Marith Sandhåland, kjent fra revyscenen på Karmøy og i Sunnhordland. Hun har tidligere vist sitt høyst personlige show full av mono-loger og sang på hjemmebane. Nå flytter hun show og humor inn i Festiviteten.

 

TEATER

EVENTYRSTUND

Haugesund, lørdag: «Ballroom» heter forestillingen som vises lørdag på Haugesund Teaters intimscene i Festiviteten. En halvt maskin og halvt skulptur. Noen ganger virker den, og da beveger ballene seg som de skal gjennom maskinen. Men som regel virker den ikke. Mange merkelige figurer dukker opp. «Ballroom» er en del av Klangfugl- prosjektet som formidler kunst til barn.

ARRANGEMENTER

SØNDAG PÅ KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, søndag: Samlerglede – private samlere stiller ut på museet. Alt fra glansbilder til modelljernbane. Det blir nye utstillere hver søndag i januar. I søndagsforedraget forteller Jan Terje Rafdal, RogHord Metall-søkerklubb om å søke med metalldetektor. Det har blitt en populær hobby som fenger mange. For Rafdal har metallsøk også vært en kilde til kunnskap. Rafdal stiller spørsmål som: Hvor bør man lete? Hvor får man lov til å lete?