FILMPREMIERER

«DEN UTROLIGE HISTORIEN OM DEN KJEMPESTORE PÆRA»: Elefanten Sebastian og hans beste venn, katten Mitcho, bor i havnebyen Solby. Her er alle lykkelige, fram til den dagen borgermesteren forsvinner. På en fisketur fanger Mitcho en flaskepost som viser seg å være fra borgermesteren. Han skriver at han er strandet på en øde øy. I flasken ligger det også et lite frø som Sebastian og Mitcho planter, og i løpet av natten vokser det fram en kjempestor pære. Den bygges om til et skip som bringer de to ut på eventyr. Barnefilmen har seks årsgrense.

«I FEEL PRETTY»: Vi møter Renee, en vanlig kvinne som som de fleste sliter med usikkerhet og komplekser. Etter at hun slår hodet kraftig i en spinningtime, våkner hun med et stort selvbilde. Etter en titt i speilet føler hun seg som den vakreste skapningen på planeten. Med denne nyvunne selvtilliten trer hun fryktløst ut i livet.

«TRUTH OR DARE»: En harmløs Truth or Dare-lek mellom venner tar en skremmende vending når de én etter én blir hjemsøkt av en mystisk forbannelse. Svarer man ikke sant eller nekter å utføre handlingen man utfordres til, er straffen døden. Thriller og skrekkfilm med Jeff Wadlow som regissør. 15 års aldersgrense.

KONSERTER

RAMSALT

Haugesund, lørdag: Ramsalt har konsert på Flytten pub, og de lover å spille gamle og nye låter. I bandet finner vi Odd Magnus Ferkingstad (vokal), Freddy Knutsen (trommer), Jostein Bergfjord (gitar) og Rudolf Fredly (bass). Ramsalt er et lokalt band med lang erfaring og har låter du helt sikkert har hørt på Radio 102.

TREKANTSAM-BANDET

Stord, fre-lør: Øyvind Halleraker og Trekantsam-bandet spiller på Gruvo pub fredag og lørdag.

«I HAVE A DREAM»

Stord, søndag: Det blir konsert søndag med Ungdomskoret – Stord kulturskule på Stord ungdomsskule. Gjester er Aspane Stord kulturskulekor.

KONSERT I BETANIA

Haugesund, søndag: Det blir konsert ved Morten Samuelsen i Betania i Haugesund. Han synger selvskrevne sanger, i tillegg til salmer og sanger fra sangboken. Arrangør er Betania Indremisjon.

NORD-ROGALAND SYMFONIORKESTER

Haugesund, søndag: Orkesteret inviterer til vårkonsert i Kulturkirken Skåre sammen med Vissjasskoet, som dirigeres av Steinar Andsnes. Camilla Schøyen er sopransolist, Kjell Magnus Sandve tenorsolist, mens Tobias Tellmann er solist på cello. Bernhard Gismervik er konsertmester.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: «Vestlandsutstillingen 2018 med Karen Skog». Hun er kunstner som jobber med ulike uttrykk og som også bygger instrumenter.

GALLERI GIGA

Stord, fre-lør: Mari Follinglo stiller ut malerier i Galleri Giga. Bildene hennes kan tolkes på flere måter.

MOSTER AMFI

Bømlo, fre-søn: Åse Haugen og Kristin Høyland har utstilling i Amifsalen i Moster Amfi. Utstillingen står til og med 13. mai.

SCENE

«INGVAR AMBJØRNSEN OG ELLING-BLOGGEN»

Odda/ Stord/ Haugesund, lør-søn: Ingvar Ambjørnsen har funnet fra sin gamle karakter Elling. Han har begynt å skrive blogg, og ikke bare det – Elling var også den hemmelige surkål- poeten som snek poesi inn i dagligvarebutikker. Sammen med Tom Stalsberg har Ambjørnsen funnet fram til Elling sine tekster. De to besøker Sentralbadet i Odda fredag, Arena i Leirvik lørdag og Festiviteten søndag.

ARRANGEMENTER

FOLK I SENTRUM

Stord, lørdag: Mye aktiviteter i Leirvik sentrum denne dagen, alt fra barnehagedag i kulturhuset til utegym på torget, sykkelens dag og morgenyoga i parken.

HAUGESUND TURN- FORENINGS VÅRSHOW

Haugesund, søndag: 50-talls inspirert vårshow med musikk fra musikalen «Grease» kan oppleves i Haraldshallen.

CUBA NIGHT

Haugesund, lørdag: Scandic Maritim byr på kveld med autentisk cubansk buffét. Etter maten blir det konsert med Luison y Cuba band, og salsadans inn i de sene nattetimer.

ÅPEN DAG PÅ SÆBØ GARD

Stord, søndag: Det blir åpen gård på Sæbø gard søndag. Bak arrangementet står Stord kommune og Venner av Sæbø.