FILMPREMIERER

«DARKEST HOUR»: Da det virket som om den mørkeste timen var kommet, tok én mann alt ansvaret på sine skuldre. Under 2. verdenskrig sto Winston Churchill steilt imot den tyske aggresjonen, til tross for stor motstand fra sine egne rekker. Gary Oldman spiller rollen som statsminister Churchill i denne kritikerroste filmen fra regissør Joe Wright.

«JUMANIJI – WELCOME TO TJE JUNGLE»: Fire ungdommer finner et gammelt videospill kalt Jumanji i en kjeller og bestemmer seg for å teste det. Men det de ikke vet er at Jumanji transporterer alle spillere rett inn i handlingen – et eksotisk, men høyst farlig jungeleventyr.

«SPACEWALKER»: Handlingen er lagt til 60-tallet under den kalde krigen og romkappløpet mellom Sovjetunionen og USA. Russerne planlegger å sende en mann inn i rommet. Militærpilot Pavel Belyayev og Alexey Leonov er klare til å gå ut i det åpne rommet. Underveis står de overfor mange utfordringer og farer.

«THE COMMUTER»: En forretningsmann er på feil sted til feil tid da han på sin daglige tur hjem blir blandet inn i et kriminelt oppgjør på T-banen. Action og thriller med Liam Neeson i hovedrollen.

«THE GREATEST SHOWMAN»: Hugh Jackman spiller hovedrollen i denne filmen der vi får følge den amerikanske visjonæren P.T. Barnum, som fra ingenting lykkes i å skape et spektakulært show som fascinerte mennesker rundt om i verden.

«WONDER WHEEL»: Woody Allens karriere strekker seg over 50 år og nesten like mange filmer. Denne gangen befinner vi oss på Coney Island i 1950-tallets New York. Historien sees gjennom øynene til en ung badevakt, spilt av Justin Timberlake. Han forteller oss en historie om en middelaldrende karuselloperatør (Jim Belushi) og hans kone (Kate Winslet) som strever med å få endene til å møtes. En dag dukker den fortapte datteren deres (Juno Temple) opp.

KONSERTER

LUNSJKONSERT

Tysvær, fredag: Jone Bjerga har lunsjkonsert i Tysværtunet. Han synger visepop på ryfylkedialekt.

VARGTIME MED STAALESEN

Haugesund/ Stord: «Vargtime» er et prosjekt der Gunnar Staalesen kåserer og leser fra Varg Veum-universet. Jan Kåre Hystad kvartett står for det musikalske og spiller jazzlåter som både Staalesen og Veum setter høyt. Bandet består av Jan Kåre Hystad (saksofon), Dag S. Arnesen (piano), Sigurd Ulveseth (bass) og Frank Jakobsen (trommer). Lørdagsjazzen på Høvleriet og Grand Hotel i regi av Stord Jazzklubb får begge besøk av kvartetten og krimforfatteren.

VINTERROCK PÅ TORVASTAD

Karmøy, lørdag: Vinterrock på Torvastad kultursenter er en éndagsfestival som arrangeres av ungdom for ungdom. Dette er bandene og artistene som spiller lørdag: Palmface, Emilie Røine Østebø, Linn Isabel Eielsen, Andyk, Brainfreeze, The Earth-quakes, Fengande Spetakkel, Espen Fernando & Blue Volcano, Good Intentions, Einmanna, Pollution, Painchain.

 

NYTTÅRSKONSERT I FESTIVITETEN

Haugesund, lørdag: Opera-sanger Kristi Anna Isene får Nord-Rogaland symfoniorkester i ryggen under nyttårskonserten i Festiviteten lørdag. Hun har gjestet flere operahus i Europa og gått på Skeisvang videregående skole. Det samme gjelder danser Elisabeth Gjerde fra Tysvær og andre dansere som går der nå: Målfrid Søndenaa, Emmelin Moore Ness, Kaisa Dalen Jensen og Elise Fjeldheim. Fra orkesteret er Daniel Dossev (klarinett) og Linas Dakinevicius (horn) solister. Orkesteret samarbeid med Haugaland ungdomssymfoni-orkester (HUSO). Dirigent i Festiviteten er Lars-Erik ter Jung.

MITT NABOLAG

Etne, søndag: Christian Stejskal kommer med sin multimedia-forestilling «Mitt nabolag» i Etne kyrkje søndag. Han kommer fra Wien og er fiolinist, fotograf og historieforteller. Fortellingen handler om hans pilegrimsferd til fots fra Wien via Jerusalem til Etiopia.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fredag: Billed-galleriet åpner årets første utstilling med kunstnerne Marit Roald som viser papirinstallasjon og Lars Aurtande – tegning, silketrykk. Marit Roland har grepet an utstillingsrommet på en uventet og original måte. Hun har også workshop for kunstklubben for ungdom ARTung denne helgen. Verkene til Roland har tredimensjonal form med skulpturelle trekk, men kunstneren fastholder at dette er tegning. Aurtande lager silketrykk eller direkte utført på papir med sort tusj. Han vil synliggjøre skjønn-heten i det stygge, eller stygg-heten i det skjønne.

SØNDAG PÅ KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, søndag: På Karmsund folkemuseum kan du oppleve samlerglede. Private samlere viser hva de har å by på. Her er alt fra stein og leketøy til modelljernbane. Johanne Bjørnsen forteller om samlemani. Hva samlet jenter og gutter på etter krigen? I en tid der pikene samlet på glansbilder, dukkeliser, servietter. Guttene samlet på frimerker, iddiser, bilnummer. Bjørnsen tar oss med tilbake til barndommens rike.