Gå til sidens hovedinnhold

Ut i helgen

Artikkelen er over 4 år gammel

UT I HELGEN: Helgens kalender over arrangementer er klar. Her er noe av det som skjer i distriktet.

FILM-PREMIERER

«FABELDYR OG HVOR DE ER Å FINNE»: Dette er fortellingen om forfatteren og magizoologen Salmander Fisle (originalt Newt Scamander) og hans fabelaktige reiser for å oppdage magiske dyr. Handlingen foregår i New Yorks hemmelige magikermiljø, hele 70 år før Harry Potter leser boken hans på Galtvort.

«ETTER STORMEN»: Ryota dveler ved sin fordums storhet som prisvinnende forfatter. Han kaster bort pengene han tjener som privatdetektiv på gambling, og kan knapt betale barne-bidrag. Etter at faren dør, synes hans aldrende mor og vakre ekskone å gå videre med livene sine. Det er en historie om en mann som henger igjen i en tilsynelatende glamorøs fortid.

«NOCTURNAL ANIMALS»: Gallerieieren Susan (Amy Adams) lever en hul tilværelse i et kjærlighetsløst ekteskap. En dag får hun et manuskript i posten fra sin eksmann, som hun ikke har snakket med på mange år. Boken han har sendt henne er en rystende thriller om hevn og svik.

Konserter

TIEBREAKER OG KINDRED FEVER

Haugesund/ Stord: Tiebreaker er ute med nytt album. Odda-bandet har med seg en karmøybu og spiller på Flytten fredag og lørdag på Arena i Leirvik. Kindred Fever er med som gjesteband.

JAN EGGUM

Karmøy/ Haugesund, fre-lør: Jan Eggum regnes som en munter melankoliker med mange kjente sanger i kofferten sin. Han spiller på Ovenpaa i Kopervik fredag. Lørdag er han på Flytten.

MORTEN ABEL

Stord, fredag: Morten Abel spiller på Arena i Leirvik. Karrieren hans er lang, og de siste årene har han vært soloartist med norske tekster på repertoaret.

STAVANGER SYMFONIORKESTER

Tysvær, fredag: Stavanger Symfoniorkester gjester fredag Tysværtunet Kulturhus. Solist er Alina Pogostkina på fiolin. Instrumentet er en «Sasserno» Stradivarius fra 1717. Dirigent er sjefdirigent i symfoniorkesteret, Christian Vasquez. På repertoaret står Brahms og Schumann.

CHRISTINA DAHL

Haugesund,/ Stord lørdag: Christina Dahl er en anerkjent dansk saksofonist. Hun har med seg kvartetten sin når hun kommer til Høvleriet og Lørdagsjazzen på dagtid. Om kvelden er hun klar for den ganske så nystartete Stord Jazzklubb og konsert på Grand Hotell.

SUNNHORDLAND KAMMERORKESTER

Sveio, lørdag: Fiolinisten Guro Kleven Hagen er solist med Sunnhordland kammerorkester som blir dirigert av Lars Erik ter Jung. Lørdag er det konsert i Valestrand kultyrkyrkje og søndag i Stord kyrkje. De spiller blant annet Vivaldi og Bach.

Scene

«REISEN TIL JULESTJERNEN

Haugesund, fre-søn: Fredag er det premiere på «Reisen til julestjernen» med Haugesund barne- og ungdomsteater. I helgen vises fem forestillinger om prinsesse Gulltopp som forlater slottet for å finne julestjernen.

«FROSKEPRINSEN»

Karmøy, fredag: Bibliotekarene på Karmøy folkebibliotek kan annet enn å låne ut bøker.De spiller også teater. Fredag vises forestillingen «Froskeprinsen» på biblioteket i Kopervik. Elin Frøland Rødder spiller prinsesse, Bernt Olav Kallevik er forteller og konge mens Oddrun Geitung spiller frosk og prins.

«TUSVIK & TØNNE – SKAMMER SEG!»

Stord, lørdag: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er to frittalende komikere som blant annet står bak en av landets mest populære podkaster: «Tusvik & Tønne». Showet handler om alt de skammer seg over og ting en ikke bør skamme seg over.

Utstillinger

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fredag: Den årlige juleutstillingen til Haugesund Kunstforening åpner fredag med kunst, gløgg og pepperkaker. Som vanlige deltar lokale, regionale og nasjonale kunstnere.

WICHMANNSMIA

Bømlo, fre-lør: Bømlo Kunstlag slår til med sitt årlige julemarked i Wichmannsmia. Det er fire utstillere: Aud Lavik, Margrethe Barstad Golberg, Fine von Krogh og Beda Maria Johanson. De stiller ut alt fra keramikk og smykker til glassarbeider.

GRETHES GALLERI

Bømlo, lørdag: Grethe Kjønsnes har åpningsfest på sitt Grethes Galleri på Svortland lørdag. Musikalske innslag ved Adrian Kjøsnes som spiller gitar mens kunstneren selv vil synge noen stev.

GALLERI HANTHO

Haugesund, lørdag: Brian Wallce åpner maleriutstilling i Galleri Hantho lørdag.

GALLERI LOSJEN

Fitjar, lørdag: Sigurd Søreide stiller ut maleri i Galleri Losjen i Fitjar. Siste helg utstillingen står.

Arrangementer

INTERNASJONAL DAG

Stord, lørdag: «Venner i kontrast og harmoni» er stikkordet for Internasjonal dag i Stord kulturhus. Det blir fargerikt tog til kulturhuset og alt fra sang og dans til trommegruppe og eksotisk mat.

JULEMARKED PÅ AVALDSNES SKOLE

Karmøy, lør-søn: I helga blir det julemarked på Avaldsnes skole. Nord-Karmøy Husflidslag står bak markedet der du finner et utvalg av håndlagete produkter.

Kommentarer til denne saken