FILMPREMIERER

«READY PLAYER ONE: Når skaperen av et videospill som kalles Oasis dør, legger han igjen en video som utfordrer alle Oasis spillere til å finne et «påske -egg», som vil gi finneren hele hans formue. Wade Watts finner den første ledetråden og så starter racet. Denne thrilleren og sci-fi-filmen har premiere på Edda onsdag 28. mars. På Edda er det visninger hver dag gjennom hele påsken.

KONSERTER

PLATESLIPP MED OLEMANN

Stord, onsdag: Franc Ole Olsen, også kjent som Olemann har utgitt sitt første album «Heimlaus» og kommer til Sagvåg. Onsdag har han plateslipp og konsert på Heistårnet pub på dagtid. På kvelden spiller han opp til påskedans samme sted. Franc Ole Olsen er opprinnelig fra Stavanger og har bodd på Bømlo siden 1970-tallet. Kjent radiostemme og gift med Gunn, søsteren til Kenneth Sivertsen, som han har reist mye rundt med.

 

SIGURD SELE

Stord, onsdag: Sigurd Sele har akustisk konsert på Den Blå Time.

PÅSKE MED WESTERHEIM

Fitjar, onsdag: Ole André Westerheim spiller på Fitjar Fjordhotell onsdag 28. mars. Det er blitt en tradisjon at hotellet har et lokalt band eller artist kvelden før påskehelgen. I år som i fjor skal Westerheim spille. Han har nylig sluppet sin nye singel «Satan på veggen». Han er også kjent for sine tolkninger av Queen-låter.

ANVIL PÅ FLYTTEN

Haugesund, torsdag: Anvil spiller på Flytten pub på torsdag. Anvil er et legendarisk heavy metal band fra Toronto, Canada, som ble dannet i 1978. Det består av Steve «Lips» Kudlow (vokal, gitar), Robb Reiner (trommer) og Chris Robertson (bass, kor). Hittil har bandet gitt ut 16 studioalbum, og har påvirket mange bemerkelsesverdige heavy metal- grupper, inkludert Megadeth, Slayer og Metallica. Kanadierne kom med sitt 17. studioalbum i januar 2018. Med tittelen «Pounding The Pavement», legger de ut på turné våren 2018. Anvil vil for alltid bli husket som «the unluckiest band in rock n' roll» etter 2008-dokumentaren «Anvil! The Story of Anvil».

ROSSMAN

Stord, Haugesund, torsdag og lørdag: Rossman alias Aslak Rossehaug fra Torvastad er ute med ny singel «Lykkelig». Han stiller med bandet sitt skjærtorsdag på Sjøhuset på Stord. Påskeaften er Rossman klar for Flytten. Med seg på konserten har han Stavangerbandet Tøfl, som spiller indiepop på stavangerdialekt, med enkle, repetitive riff.

GARDSBRUK

Odda, lørdag: Hvis du er på Seljestad eller Røldal, er ikke veien lang til Iris Scene i Odda. Lørdag spiller Gardsbruk fra Sotra utenfor Bergen. Musikken beskrives som fest-country på dialekt. God driv, humor og galskap. Tekstene gjenspeiler livet i Bygde-Norge, forsterket av vokalist Knut Joachim Pedersens dype stemme og fortellerevne.

UTSTILLINGER

GALLERI G GUDDAL

Kvinnherad, onsdag og lørdag: Galleriet nær Rosendal feirer 25 år i år. Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnes stiller ut grafikk, Kjell Nupen grafikk og Camilla Prytz – smykker i sølv og emalje. I påsken er galleriet åpent onsdag og påskeaften.

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, onsdag: Billedgalleriet inviterer til Kunstpause på formiddagen onsdag  28. mars. Omvisningene er et lite avbrekk i hverdagen, til inspirasjon og ettertanke for alle, i alle aldre. Varighet ca. 30 minutter. Etterpå blir det kaffe og nystekte pannekaker levert fra Havnaberg seniorsenter.

RYVARDEN KULTURFYR

Sveio, søndag: Heidi Rognskog stiller ut akrylmaleri på fliser med motiv fra hav og modell av kysthus. Kulturfyren er åpent hele påsken, unntatt påskeaften. Søndag 1. påskedag er det eggjakt på Ryvarden for barn og voksne. Utstillingen står til og med 29. april og er åpen vanligvis hver søndag.

ARRANGEMENTER

PÅSKEAKTIVITETER I TYSVÆRTUNET

Tysvær, ons-søn: Hele påsken unntatt langfredag kan du se film og bruke badeanlegget i Tysværtunet kulturhus. Dette gjelder til og med mandag 2. april, altså 2. påskedag.

FESTIVALER

Odda, tors- lør: Røldal Påskefestival går på Røldalterrasen fra skjærtorsdag til søndag 1. påskedag. Streetfoodfestival med mat i telt utenfor. Torsdag kan du få med deg Cocktail Slippers, DJ Trond Jacobsen, – DJ Friendly. Fredag: Pakkers Trio og Ingvald Alvseike. Lørdag: Cocktail Slippers, Snowfox Noisy og DJ Friendly.