FILMPREMIERER

«ADJØ MONTEBELLO»: Siden november 2015 har det musikalske og visuelle prosjektet «Heisann Montebello» bydd på fantastiske låter, ambisiøse musikkvideoer og storslagne liveshow – tre historiske og utsolgte konserter i Oslo Spektrum, for eksempel. «Adjø Montebello» er en reise gjennom Karpe Diems innholdsrike univers. Store musikalske opplevelser, velkjente karakterer og nye eventyr veves sammen i en film, og det introduseres attpåtil helt ny musikk.

«LUMIÈR! EVENTYRET BEGYNNER»: Med «Lumière!» har Thierry Frémaux satt sammen et verk om pionertiden som vil kunne brukes som undervisningsmateriell i uoverskuelig framtid. Samtidig har han laget en film-varieté så morsom og underholdende at den vil begeistre alle som ser den, uansett alder eller utgangspunkt. Skuespillerne er aktører i Lumière-brødrenes kortfilmer, inklusiv brødrene selv.

«KOMETEN»: Filmen handler om Gustav (8) som opplever at hans far en dag forsvinner. Nærmiljøet er overbevist om at far har tatt sitt eget liv, men Gustav selv er sikker på at far er bortført av en UFO, siden en komet passerte jorda kvelden far forsvant. Han opplevde og noen merkelige lys og fallende steiner samme kveld. 11 år senere er kometen tilbake. I mellomtiden har Gustav tatt over sin fars jobb som bestyrer av motellet. Med blant annet Trond Espen Seim.

«PADDINGTON 2»: Når Paddington leter etter den perfekte presangen til sin tante Lucys hundreårsdag finner han en bok i Herr Grubers butikk. For å få råd til å kjøpe boken må Paddington begynne å jobbe. Men plutselig blir boken stjålet. Nå er det opp til Paddington og familien Brown å avsløre tyven.

KONSERTER

IM NEBEL

Haugesund, fredag: Im Nebel, postpunk-bandet som senere ble til popbandet The Colors Turned Red spiller på Flytten pub. Im Nebel vendte plutselig tilbake i desember 2016. Da ble ni av deres gamle låter samlet på CD og for streaming, og bandet spilte live under JulaGarp på Høvleriet 3. juledag i 2016.

VAMP

Haugesund, fre-lør: Vamp har kjørt to konserter denne uken i Festiviteten. Terningkast fem for onsdagens konsert i Haugesunds Avis. Fullt hus hele veien, og fredag og lørdag er Vamp på Garasjebryggeriet på Høvleriet. Vamp kommer til sine egne og har fortsatt høy popularitet i byen. Bandet: Øyvind Staveland (fele, fløyter, vokal, bratsj, trekkspill), Jan Toft (vokal, gitar), Odin Staveland (trommer, vokal, piano, perkusjon, trekkspill), Bjørn Berge (gitarer, banjo, vokal), Kjetil Dalland (bass, kor) og Lars Erik Støle (orgel, trekkspill).

 

SCALA

Karmøy, fredag: Voksenkoret Scala har konserten «I en natt» i Falnes kirke. Solister er Ole Morten Velde, Isabel Espelid og Siv Kval Ødegård.

LØRDAGSJAZZ:

Haugesund, lørdag: Hilt/Pedersen Band byr på en musikalsk reise bestående av storbandfeeling, trøkk, spilleglede og humør for hele familien. Bandet presenterer standard-låter, i tillegg til materiale av Stevie Wonder, Frank Sinatra, Randy Crawford og Jamie Cullum med mer. Besetningen er: Unni Hilt (vokal), Mads Pedersen (vokal og keyboard), Jostein Hustveit (trommer), Frode Kvandal (bass), Lasse Jarmer (piano), Karl Christian Grønhaug (saksofon), Jardar Havikbotn (trompet) og Morten Odeen (trombone).

SVENSEN, ØKLAND OG JONES

Haugesund, lørdag: Trioen Grethe Svensen, Torbjørn Økland og Lars Jones holder konsert på Pitters kafé.

MUNOR

Haugesund, lørdag: Biblioteksjef Marianne Hirzel gjør et dykk ned i Munor sin historie på Haugesund folkebibliotek. Orkesteret har tiårsjubileum og feirer det med boken «Samspill», der Edgar G. Bachel har tatt svart hvitt-fotografier av Munor og deres samarbeidspartnere. Musikalske innslag ved Helge Martin Framnes, Tom Roger Aadland og Oda Gaard Hansen.

 

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Hognestad Kvartett spiller på Grand Hotell på dagkonsert i regi av Stord Jazzklubb.

JULEFRED

Karmøy, lørdag: Rose og Duvald inviterer til julekonsert på Berøa Langåker. «Julefred» er en konsert sammensatt av ulike sjangre, musikernes egne favoritter og arrangement av julerepertoaret. De ønsker å gi publikum julefred denne kvelden. Rose Elin Austad Nes jobber som profesjonell fløytist og Duvald Noreng Lund er musiker og artist.

HAVDUR

Bømlo, søndag: Førjulskonsert med Mannskoret Havdur i Bremnes kyrkje. Gjesteartister i år blir Janita Nesse, Maria Nesse, Camilla Nesse Skaret og Bjørn Håvard Bjørklund. Dirigenter er Cecilie Anna Rønhovde og Audun Sandvik.

JULEKONSERT

Haugesund, søndag: Jule-konsert med Arne Pareli. Søndag i Betania i Skåregata 77.

«CHRISTMAS WITH NORDIC TENORS»

Haugesund, søndag: Nordic Tenors kjører julekonserter for tiden og opptrer i Festiviteten søndag, Trioen har med seg pianist Øystein Lund Olafsen og byr på et julerepertoar bygget på høytid og tradisjon.

TENORANE

Tysvær, søndag: Tenorane har med seg pianist Steffen Horn når de kommer til Tysværtunet kulturhus og sprer julestemning. Tenorane består av Henrik Hundsnes, Ola Marius Ryan og Aasmund Kaldestad.

JULEKONSERT I SVEIO

Sveio, søndag: Kerysso og Barnetkoret i Auklandshamn har julekonsert på Filadelfia i Auklandshamn.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fre-søn: Siste helg for juleutstillingen til Haugesund Kunstforening i Billedgalleriet. 50 kunstnere er representert, blant annet Joakim Lund, Njål Lunde, Herman Mbamba, Helene Nielsen, Olav Nygaard, Krister Palais, Jan Terje Rafdal, Ivar Rudi, Terje Rudi, Astri Ræstad, Sigmund Skard, Sverre Skjold, Yngve Sortland, Roald Tellnes, Vegard Vandvik, Johan Ask Vikse og Knut André Vikshåland.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, fredag og søndag: Jólasveinar – 13 islandske julenisser er utstilt på Karmsund folkemuseum. Barn er velkommen til å lage julepynt, eller fargelegge noen av nissene. Hverdager 10–14, søndag 12–15.

SCENE

«GAME OF HANSEN»

Haugesund, fre-lør: Hans Morten Hansen er klar med sitt femte Stand-Up Show, «Game of Hansen» i Festiviteten. Hansen møter livets spill med en uforlignelig evne til å sette ord på det han opplever. Han kan få den mest gjenkjennelige hverdagsopplevelsen til å framstå i nytt og ustyrlig komisk lys. Uten sensur formulerer Hansens historier, synsvinkler, påstander og innfall sylskarp og vanvittig vittig, skriver Festiviteten på hjemmesiden.

CAPTAIN FRODO'S MAGISKE SIRKUS

Haugesund, lør-søn: Et førjulsshow for hele familien som gjør barna til sirkusstjerner og voksne til barn. Ekte trylleri, og fasinerende magi for store og små. Helsprøtt, hysterisk, mystisk og vakkert i en fantastisk blanding. En helt spesiell underholdningsopplevelse som i teaterets mørke tar barn med inn i en spennende verden, lover Festiviteten. Det er satt opp to forstillinger lørdag og én søndag.

ARRANGEMENTER

JUL PÅ LANDET

Tysvær: På Tveit vidaregåande skule i Nedstrand blir det «Jul på landet» med blant annet kjøring med hest og kjerre, håndverksmesse, halmhopping, kafeer og nissen kommer.