Håper å gjenta suksessen: Solgte unna 12.000 retter i fjor

KLAR FOR MIDDAGSGJESTER: "Haugesund i 100" kommer i februar. Kjøkkensjef John Gustav Lohne (f.v.) fra To Glass, kjøkkensjef Roger Veland og barsjef Josefine Gulliksen på Lothe's serverer middag til 100 kroner.

KLAR FOR MIDDAGSGJESTER: "Haugesund i 100" kommer i februar. Kjøkkensjef John Gustav Lohne (f.v.) fra To Glass, kjøkkensjef Roger Veland og barsjef Josefine Gulliksen på Lothe's serverer middag til 100 kroner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Suksessen med å servere middagsretter til 100 kroner gjentas i Haugesund.

DEL

HAUGESUND: «Haugesund i 100» er en mini-matfestival som foregår på de aller fleste restauranter og spisesteder i Haugesund i perioden 19.-25. februar. Middag for 100 kroner. Fjoråret ble en suksess.

– Totalt ble det solgt rundt 12.000 retter, forteller initiativtaker John Gustav Lohne.

Han er innehaver og kjøkkensjef på To Glass, og har fått med seg en arbeidsgruppe med de største bransjeaktørene i byen.

Godkjenner meny

–  Vi har sendt ut årets invitasjoner. Restaurantene sender inn menyforslag som representerer det aktuelle spisestedet, og som vi godkjenner, sier Lohne.

Selv hadde han kveite på menyen i fjor.

–  Vi måtte avvise 50-60 personer hver kveld fordi vi solgte oss tomme. I år legger vi opp til rundt 200 porsjoner hver dag, sier Lohne.

Han er glad «Haugesund i 100» ble så godt tatt i mot av både etablissementer og gjester i fjor.

Som en god lørdag

–  Jeg tror de fleste i bransjen ble overrasket over hvor stor suksess det ble, sier Lohne.

Kjøkkensjef Roger Veland hadde det travelt bak grytene på Lothe's Mat og Vinhus i fjor.

–  Vi hadde en omsetning hver dag tilsvarende en god lørdag. Jeg synes det er gøy at Haugesund ønsket dette, og det er interessant at bransjen kan samarbeide og sammen vise byen hva vi er gode for, sier Veland.

I fjor strakk uken seg fra torsdag til torsdag. I år er den veien blitt endret til en streit uke.

–  Vi kjører fra mandag til søndag. Det var fint å se i fjor at mange prøvde ut nye steder de ikke hadde vært og spist på før. Kanskje noen fant seg en ny stamplass. Det er en av intensjonene bak «Haugesund i 100», å gi folk en god anledning til å prøve andre steder enn de vanligvis går på, sier John Gustav Lohne.

Disse er med i år

Artikkeltags