MUSIKK: – Vi regner med at vi har hatt et nettsalg på 5.000 og CD/DVD-salg på 44.000. Denne gang budsjetterte vi med 50.000 solgte plater, men hadde et håp om å nå 100.000, forteller Jan Paulsen, daglig leder i MajorStudio, som utgir Vamp-platene.

Vamps forrige album «St. Mandag» nådde 80.000, mens «I full symfoni», den første platen sammen med Kringkastingorkesteret, solgte hele 170.000.

– I forhold til andre plateselskap skal vi ta jula med et smil. Vi har ennå noen dager på oss og regner med at «I full symfoni II» når femti tusen, sier Paulsen.

CD-salget i stup

Han har sett på hvordan bransjen har utviklet seg der CD-salget har stupt de siste årene.

Folk har ikke sluttet å like Vamps musikk. Facebook-gruppen har 25.000 medlemmer, og konsertene i høst har vært veldig godt besøkt.

– Hva med neste Vamp-utgivelse?

– I 2012 er det Vamp-jubileum, og vi regner med det vil komme ny Vamp-musikk. Nå må vi finne ut hvordan vi skal nå ut til publikum. Kanskje det ikke blir album lenger, og at det blir mer bruk av Wimp og iTunes. Det forhandles når det gjelder Spotify, men blir ikke tilbudet bedre enn i dag, kommer vi ikke til å tilby vår katalog til neste år. Samtlige Vamp-plater ligger der inntil videre, unntatt den siste utgivelsen, sier Paulsen, som har vært i musikkbransjen siden 1960-tallet.

Eidsvåg-suksess

Bjørn Eidsvågs «Rundt neste sving» har pr. i dag solgt i overkant av 180.000.

– Vi er kjempefornøyd med salget. Det har sammenheng med distribusjonen og opplegget vi har hatt, forteller Rudolf Reim, eier av Petroleum Records, som utgir platene til Eidsvåg.

Plateselskapet har hatt en eksklusiv avtale med Coop, der medlemmene har fått «Rundt neste sving» til redusert pris.

– En stor del av publikum går ikke i platebutikker. Vi har gjort det på denne måten for å få ut platen til et bredt publikum. Vi ønsker å backe opp faghand-leren. Platen har ikke vært eksklusiv for Coop-butikkene, sier Reim.

– Tror du CD-en vil forsvinne?

– En gang vil den gjøre det, men vi vet ikke hvor lang tid det tar. Vårt selskap har to artister; Eidsvåg og Kaizers Orchestra. Kaizers nye plate slippes 31. januar. Bandet har et annet publikum enn Eidsvåg, et publikum som vil gå til platebutikkene, sier Reim.

«The Brothel» med Susanne Sundfør har så langt solgt 28.000, noe plateselskapet hennes EMI er veldig godt fornøyd med. Salgssjef Aslak Klever regner med at hun når platina (30.000) i løpet av vinteren.

– Hennes neste album kommer også ut hos oss. Hun setter i gang med innspillingen på nyåret. Utgivelsesdato er ikke satt, forteller Klever.