HAUGESUND: – Helt topp. Jeg skal alltid passe på å komme litt seint etter dette, sier Sigmund Myklevoll fra Førde.

PÅ SEBYEN: GJØGLERGRUPPEN FLAX

Han sto utenfor glassdøren til selskapslokalet til Lothe’s og myste inn på publikum som hørte sopranen Kristi Anna Isene. Isene åpnet døren, vinket etternøleren inn med et smil og fikk Myklevoll på plass.

Del på Facebook

– Jeg bor i Bergen. Denne velkomsten er verdt turen alene, sier Myklevoll.

Full sal

Kristi Anna Isene fra Haugesund er profesjonell sopran i Tyskland. I går holdt hun konsert under Kulturnatt – invitert av Haugesund Kammeropera. Isene laget stemning ved å flørte med publikum og leverer kjente melodier fra etablerte operetter. Full sal og stående applaus.

Kulturnatt sprettet sin festival nummer 15 i regnvær. Det gjorde nok at en del potensielle button-kledde publikummere holdt seg hjemme – med vissheten om at Kulturnatt også foregår lørdag kveld. Deler av fredagens program repeteres i kveld.

Monster

Det ble danset, sunget, skatet og malt. På Musikkhuset var vesle Adrian Oldervoll Jensen i gang med å tegne et hus under konseptet «Art for kids».

– Jeg har malt et stort skremmehus som er levende, forteller femåringen fra Haugesund.

– Har du monster med, da?

– Ja, monsteret lever inne i huset. Han har også fått med seg barneshow i Festiviteten.

Dansegruppen Kompani Haugesund fikk kulturprisen og en sjekk på 20.000 kroner. Kompaniet satte den uken opp forestillingen «Magenta» som fikk terningkast fem av vår anmelder.

Og ansiktsmalingen? Både på biblioteket og i Festivitetens foajé sto unger i kø for å bli forvandlet til løver og tigre, monster og helter i tungvektsklassen.

Kulturnatt fortsetter i kveld.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: