HAUGESUND: Avdukingen skjer klokka fredag 26. august i forkant av Amanda-showet. I fjor fikk skuespillerne Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner denne utmerkelsen.

– Det var faktisk en suksess. Jeg var på Amanda-showet om kvelden og var i kontakt med to-tre skuespillerne som var litt misunnelige og ønsket seg en signert stein i sentrum. I år er det Liv Ullmann og Jakob Oftebro som er våre valgte kandidater, forteller Odd Fossan-Waage jr.

Han er daglig leder i Haugesund Sentrum. I komiteen sitter også representanter fra filmfestivalen og kommunen.

Norges filmdronning

Liv Ullmann har som skuespiller, manusforfatter og filmregissør mottatt en mengde priser og utmerkelser, bl.a. Amandakomiteéns ærespris i 1992.

Ullmann blir omtalt både som Norges filmdronning og dessuten én av verdens aller fremste skuespillere.

– Vi synes det er flott å få Liv Ullmanns signatur i gatelegemet. Hun trenger ingen begrunnelse hvorfor hun bli valgt nå. Vi er glad for at både hun og Jakob Oftebro blir til stede under avdukingen, sier Fossan-Waage jr.

Jakob Oftebro, for øvrig den yngste (som 18 åring) som noensinne er kommet inn på Statens teaterhøgskole. Han har tross sin relativt unge alder allerede hatt flere sentrale roller i ulike større oppsettinger og filmer.

Leder Amanda-showet

– At får denne utmerkelsen har ikke noe gjøre med at skal lede Amanda-showet 26. august på TV2. Teamet er at årets kandidater er fremragende skuespiller som speiler fortid, nåtid og framtid, sier Fossan-Waage og oppfordrer publikum til å komme til avdukingen.

Amandasteinene er i granitt i et format på 60 x 60 x 12 cm. Steinene har kontur av selve Amandasymbolet, kandidatens signatur, kandidatens navn og tittel. Alt dette er frest inn i granittsteinen.