Gå til sidens hovedinnhold

Radio 102 i fem år til på FM

Medietilsynet har gitt radiostasjoner tillatelse til å sende på FM-båndet i minst fem år til, og sannsynligvis enda lenger.

For abonnenter

HAUGESUND: Radio 102 sender i dag både på DAB og FM-båndet. Stasjonen med hele Haugalandet som nedslagsfelt kan fortsette med FM-nettet i fem år – og sannsynligvis enda lenger.

Radiokanalen har i dag en DAB-konsesjon som i første omgang strekker seg til 2031.

I en melding fra Medietilsynets går det fram at lokalradioer høyst sannsynlig vil kunne sende på FM helt frem til 2031.

– For Radio 102 sin del betyr det at folk som har en analog radio i bilen, hjemme, på hytta eller i båten, fortsatt kan få oss inn i stort sett hele konsesjonsområdet. Selv om vi også sender på DAB er det fremdeles slik at utbyggingen tar tid, og det vil fremdeles ta noe tid før dekningen på DAB er like god som dekningen vi har på FM, sier redaktør Thor Magnar Thorsen i 102.

Det er regjeringens Hurdalsplattform som tar hensyn til FM. Utbyggingen av DAB-nettet er også kostbart og tidkrevende.

– Mange mindre lokalradiostasjoner som driver på dugnad og frivillighet, synes kostnaden med å komme seg på DAB, og utgiftene til å leie seg inn i et lokalt DAB-nett, er så høye at det ikke vil være mulig for disse å sende på DAB. Men nå er også disse sikret fortsatt drift på FM-nettet, kommenterer Thorsen.

Undersøkelser gjort av Kantar for Norsk Lokalradioforbund viser at rundt 60 prosent av de som hører på lokalradio i Norge gjør det på FM.

Kommentarer til denne saken