Mistet alt i brannen på Tuastad: – Håper noen kan hjelpe oss med utstyr

TUASTAD GÅRD: Daglig leder Bjørn Orhammer håper noen kan hjelpe med å få gården på beina igjen.

TUASTAD GÅRD: Daglig leder Bjørn Orhammer håper noen kan hjelpe med å få gården på beina igjen. Foto:

Av

Karmsund ABR Senter mistet alt de hadde fått og kjøpt inn av utstyr til blant annet trimrom og snekkerverksted i gårdsbygningen på Tuastad Gård. Bygget brant ned fredag morgen, og nå må de tenke alternativt.

DEL

KARMØY: – Det er utrolig trist dette her, nå som vi hadde fått det akkurat slik vi ville ha det. Nå håper vi noen kanskje kan hjelpe oss med utstyr, slik at vi kan opprettholde et godt aktivitetstilbud framover, sier daglig leder Bjørn Orhammer i Karmsund ABR Senter.

Dyrene på gården ble reddet av betongen mellom første og andre etasje i bygget. Alt utstyr og inventar ble slukt av flammene. Nå trenger de alt fra snekkerverktøy til trimapparater.

– Det er bare å ta kontakt med oss dersom en kan hjelpe, sier Orhammer.

HØR HELE INTERVJUET

De 11 pasientene som bor på gården hadde et så sterkt ønske om å redde dyrene at enkelte måtte holdes igjen for ikke å løpe inn i det brennende bygget. Heldigvis fikk brannvesenet reddet ut alle dyrene gjennom en bakdør. Alle blir boende på gården, men nå må Orhammer de andre i Karmsund ABR Senter tenke alternativt.

– Jeg har tro på at vi skal klare å opprettholde et godt tilbud. Vi har også en stor avdeling på Avaldsnes og en videregående skole. For en rusavhengig er det å holde seg i aktivitet svært viktig på veien mot en rusfri tilværelse. Jeg håper og tror at vi skal klare å snu dette til noe positivt. Nå må vi brette opp ermene og navigere så godt vi kan, sier Orhammer.

I innslaget over kan du høre Orhammer selv beskrive følelsen av å bli vekket før kl. 5 fredag morgen, med beskjed om det brant på gården. Før han fikk høre at det var driftsbygningen, og ikke hovedhuset der beboerne lå og sov, fryktet han det aller verste.

– Heldigvis gikk det bra med både mennesker og dyr.

Artikkeltags