Gå til sidens hovedinnhold

Håper å unngå stengning av Avanti på Frakkagjerd

Artikkelen er over 2 år gammel

Politikontakt for Tysvær, Malvin Kvamme, begynte mandag å sette seg inn i saken om stengingen av Avanti Fritidsklubb på Frakkagjerd på fredag, som følge av ungdommer som herjet på Sparbutikken ved siden av. Han er ikke nødvendigvis enig i at det var rettferdig mot Avanti å stenge klubben.

RADIO 102: – Jeg reagerte da jeg leste overskriften i avisa. Jeg er usikker på om det er riktig å koble dette direkte til Avanti og tilbudet deres, selv om det er klubben som trekker ungdommene til stedet. Jeg mener vi nå må sette oss ned sammen, alle involverte, å prøve å finne en løsning, sier Kvamme.

Han er uansett opptatt av at politiet må få beskjed når slike saker oppstår på Spar-butikken.

– Vi må få beskjed, og en må få opprettet saker på disse ungdommene. Da kan vi bruke verktøyene vi har for å rettlede dem.

Butikksjef Petter Mortveit på Spar Frakkagjerd er positiv til et slikt møte som Kvamme nå tar initiativ til. Han er svært lite interessert i at Avanti Fritidsklubb skal stenges.

– Jeg var faktisk med å starte klubben i sin tid, og det er mye positivt med den. Det hjelper uansett ikke å bare stenge ned fritidsklubben og sende ungdommene ut på bygda her. Da er det postkasser og annet som får unngjelde, sier Mortveit.

Hør hans beskrivelser av hvordan ungdommene oppfører seg i butikken hans i innslaget til Radio 102.

Les også

Butikksjef fortviler over ungdomsgjenger – klubb kan bli stengt

 

Kommentarer til denne saken