Gå til sidens hovedinnhold

– Det er bråk også utenfor Avantis åpningstid

Artikkelen er over 2 år gammel

Avanti Fritidsklubb på Frakkagjerd skal ikke legges ned.

RADIOINNSLAG: Og det var unødvendig av politiet å stenge den ned fredag kveld, fordi enkelte ungdommer lagde bråk på Spar-butikken like ved. Det mener Tysvær kommunes kultursjef Anders Netland.

– Jeg har respekt for at politiet må ta en avgjørelse der og da, men sett i ettertid var nok det litt unødvendig, sier Netland, som påpeker at selv om Avanti trekker ungdommer, har Spar-butikken hatt bråkebøtter på besøk også på dager da fritidsklubben ikke holder åpent.

Netland holdt i går personalmøte med alle som er involvert i driften på Avanti, for å snakke ut om det som skjedde og medietrøkket i dagene som fulgte.

– Det var for å høre hvordan de hadde opplevd det, og ikke bare lese om det i avisa. Vi ble enige om å blant annet styrke foreldreengasjementet, spesielt på fredagskveldene. Det er snakk om en liten gruppe ungdommer som ødelegger for resten, og dette er noe Tysvær kommune nå vil ha fokus på framover. Politiet må også involveres, sier Netland.

HØR INNSLAGET PÅ RADIO 102

Legger ned Midtsommerfest

Anders Netland har sittet et halvt år i kultursjefstolen i Tysvær, og røpet på besøk på Radio 102 tirsdag morgen at festivalen «Midtsommerfest» ble arrangert for siste gang denne sommeren.

– Den legger vi ned som festival, og skal gjøre noen nye grep. Det avhenger litt av hvilke midler vi får gjennom kommunebudsjettet for neste år, men det blir mer spredt markedsføring av sommeraktivitetene i Tysvær, under navnet «Sommar i Tysvær», sier Netland.

Litteraturfestivalen bLEST vil han ikke røre.

– Det er en kjempesuksess, så den består.

Les også

– Vi stiller opp for Avanti

Les også

Håper å unngå stengning av Avanti på Frakkagjerd

Les også

Butikksjef fortviler over ungdomsgjenger – klubb kan bli stengt

 

Kommentarer til denne saken