(Nidaros): Etter null scoringer og ett poeng var det allerede i tredje runde snakk om skjebnekamp for RBK-trener Eirik Horneland. Det vistes ikke særlig godt i starten av kampen. Bodø/Glimt dominerte fullstendig på Lerkendal og RBK slet med å skape noe som helst.

Kun en solid André Hansen hindret Glimt i å ta ledelsen ved to anledninger før det var spilt bare 15 minutter. Først en strålende redning etter skudd fra Philip Zinckernagel, før han igjen gjorde seg stor etter skudd fra samme mann.

Det nærmeste Rosenborg var scoring i første omgang var en avslutning fra kaptein Tore Reginiussen etter corner. Den avslutningen gikk til side for mål. Kanskje skulle de hatt straffspark da Brede Moe var borti med hånda etter et skudd fra Dino Islamovic.

Etter 22 minutter fikk Glimt straffespark. Ulrik Saltnes ble klønete lagt i bakken av Reginiussen, og Zinckernagel ekspederte straffen sikkert i mål.

I pausen var midtstopper Reginiussen svært krass.

– Vi får ikke til noen ting. Vi ligger stort sett og forsvarer oss og det er masse rom for dem å spille i. Vi har nesten ikke ballen, sier han oppgitt til Eurosport.

Om straffesparket sa han følgende:

– Den var ganske billig.

Da man trodde det ikke kunne bli verre for RBK så ble Birger Meling utvist fem minutter ut i andre omgang. Strake knotter på ankelen til Jens Petter Hauge var nok til at venstrebacken måtte tidlig i dusjen.

Rosenborg slet mot Glimt, og det røde kortet hjalp ikke. Hjemme på Lerkendal er det forventet at RBK skal stå høyt og styre spillet. Det helt motsatte var tilfelle mot Glimt.

Men etter et dobbeltbytte fra Rosenborg så fikk de fart på sakene. Anders Trondsen slo presist inn fra kanten og Islamovic presset Fredrik André Bjørkan til å sette ballen i eget mål.

15 minutter senere var Trondsen igjen å finne i hovedrollen. Denne gangen styrte han inn et frispark fra Vegar Eggen Hedenstad. Briljant satt med venstrefoten på bakerste stolpe.

Men det ville seg ikke for Rosenborg. Jens Petter Hauge trillet ballen lekkert gjennom til Kasper Junker, som enkelt bredsidet inn 2–2 kun minutter før slutt.

Så skjedde det som ikke skulle skje. Ett minutt etter utligningen sendte Ola Solbakken Glimt i ledelsen. For en fotballkamp det ble!

Dessverre for RBK står de med fattige ett poeng etter tre spilte serierunder. Det kan koste seg dyrt for en presset Eirik Horneland.

Denne saken er hentet fra Nidaros.