Gå til sidens hovedinnhold

RBK-Helland om Horneland: – En dårlig match

– Noen ganger funker det ikke, sier Rosenborg-spiller Pål André Helland om exiten til trener Eirik Horneland.

FOTBALL: I forrige uke ble det klart at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener. Det var han selv som valgte å trekke seg etter halvannet år.

Alle RBK-spillerne, bortsett fra kaptein Tore Reginiussen, fikk forbud mot å uttale seg til pressen. Først søndag kveld kunne Pål André Helland ta bladet fra munnen.

– Vi må gå en runde med oss selv, vi spillerne. Det blir bare feil og feigt å peke på alt og alle andre, liksom, men det gikk seg veldig fast og i stå med det forrige trenerteamet, sier Helland til VG etter seieren over Brann, og legger til:

– Det var mange gode treninger, men vi fikk det ikke ut i kamp. Det var veldig forknytt, stakkato. Folk følte seg, som en følge av at vi hadde ballen lite, tunge og slitne fordi vi bare løp imellom. Vi så ikke ut.

Les også

Slutt for Horneland: – En fantastisk trener i feil klubb

– Ble veldig glad i ham

Helland har følgende å si til Horneland:

– Jeg kan snakke på vegne av gruppen. Vi ble veldig glad i ham. Det er synd og bittert at det ikke funket. Vi synes Eirik har vært fantastisk flink i mye han har gjort med å samle klubben og samle garderoben. Han har stått på. Virkelig en hedersmann. Men noen ganger funker det ikke, det gjelder også større trenere i større klubber. Noen ganger er det bare en dårlig match.

Kristoffer Zachariassen legger ikke skjul på at det er trist å miste Horneland, men synes trenerbyttet har hatt en positiv effekt.

– Du får gjerne litt forandring, du løsner på skuldrene, det gir kanskje en energiinnsprøytning, sier Zachariassen til VG.

Les også

Bendtner med frekt stikk etter Horneland-exit

Hvem overtar?

Selv har Horneland forholdt seg taus etter at avgangen ble annonsert før helga.

Det var assistenttrener Trond Henriksen og sportslig leder Mikael Dorsin som ledet RBK mot Brann.

Jakten på en ny trener er godt i gang, og kandidater som Åge Hareide og Kjetil Knutsen trekkes fram av flere eksperter.

Det er foreløpig usikkert hva som skjer med Hornelands høyre hånd og assistent Karl Oskar Emberland, som har fått noen dager fri.

Les også

Dette er ekspertenes heteste kandidater til den ledige RBK-jobben

Kommentarer til denne saken