Gå til sidens hovedinnhold

Redningshelikopter har hentet de to turgåerne

De to turgåerne som søkte tilflukt er nå berget av redningshelikopter.

SULDAL: – Det er nå en plan om å forsøke å få redningshelikopteret til å hente dem om noen timer. Forholdene er fortsatt dårlige, men det er meldt finære vær utover dagen. Det jobbes samtidig med en alternativ plan om helikopteret ikke får hentet dem ut, opplyser operasjonsleder Brit Randulf i Sørvest politidistrikt til NTB ved 7.30-tiden.

De to kvinnene sendte ut nødmelding tirsdag kveld, men et redningshelikopter måtte snu som følge av dårlig vær. De ble lokalisert av frivillig letemannskap klokken 1.35 ved Bleskestadmoen i Ryfylkeheiane.

Det var dårlig vær i området, og politiet hadde en periode ikke kontakt med dem.

– De har satt opp en nødbivuakk og søkt tilflukt i den. De har det etter forholdene bra, men begynte nå å bli kalde. Det jobbes nå med å få dem ned, meldte Sørvest politidistrikt på Twitter like før klokken 2.

Operasjonsleder Kurt Løklingholm sa til TV 2 tirsdag kveld at det dårlige været var en utfordring og at det var vanskelig å ta seg fram, blant annet fordi elven har gått over bredden.

I morgentimene onsdag oppdaterte politiet i Sørvest at de to kvinnene begynte å bli veldig kalde. De frivillige på stedet mente at kvinnene ikke ville klare å ta seg ut fra området for egen maskin.

Haugesunds Avis var i kontakt med operasjonsleder Randulf like før klokken 9.

– Plan A er å sende helikopter fra Sola, men det er det foreløpig ikke vær til, sier hun.

Klokken 12.15 melder Hovedredningssentralen Sør-Norge at de har utalarmert redningshelikopter Sola til Suldal i et nytt forsøk på å hente ut turgåerne. LRS Sørvest koordinerer aksjonen.

Onsdag ettermiddag skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter at de to kvinnene ble heist opp i redningshelikopteret i 13-tiden og er nå på veil til Sola.

TIPS OSSSMS: AVISÅ til 2005 Telefon: 52 72 22 22 tips@h-avis.no

Kommentarer til denne saken