- Husk pass og rabiesvaksine

Artikkelen er over 2 år gammel

Her er en påminnelse fra mattilsynet til deg som skal ha med seg kjæledyr på ferie i sommer - husk vaksine og kjæledyrpass.

DEL

HAUGESUND: Mattilsynet gjør som din mor – minner deg om hva som må gjøres før du reiser. Skal du ha med kjæledyret på ferie i sommer må dyret vaksineres mot rabies minst tre uker før du reiser – ellers vil et vanskelig valg møte deg ved hjemkomsten.

- Ankommer du norgesgrensen uten å ha rabiesvaksine til kjæledyret i orden, får du tre valg: Sette hunden i karantene i Norges eneste godkjente karantenestasjon for rabies (ved Gardermoen), sende hunden tilbake til opprinnelseslandet eller avlive hunden, sier Hallgeir Herikstad, regiondirektør i Mattilsynet.

I tillegg må alle katter, hunder og ildere som reiser ut og inn av Norge ha kjæledyrspass.

- Vi ser at det ofte jukses med vaksiner og pass, derfor er Mattilsynet også nøye med å kontrollere dette. Vi sjekker at det dyret du har med deg faktisk er det dyret som står i passet, sier Herikstad.

Rabiesviruset finnes i spyttet til smittede dyr. Det overføres til mennesker og andre dyr ved bitt eller rifter i huden. Sykdommen er dødelig for både mennesker og dyr.

God reise!

Artikkeltags