– Fantastiska øyperler og flott strandpromenad!

1 Fornøyde: Svensker på vei hjem etter helg på Haugalandet. Fra venstre: Staffan Meijer, Ann-Charlotte Rosell, Mattias Karlsson, Per Jansson, Ronny Lindberg, Gerd Gyllenram Anneli Lindberg, Tone Olaussen Olle Fäldt, Elisabeth Fäldt, Pernilla Gustavson og Niclas Karlsson.

1 Fornøyde: Svensker på vei hjem etter helg på Haugalandet. Fra venstre: Staffan Meijer, Ann-Charlotte Rosell, Mattias Karlsson, Per Jansson, Ronny Lindberg, Gerd Gyllenram Anneli Lindberg, Tone Olaussen Olle Fäldt, Elisabeth Fäldt, Pernilla Gustavson og Niclas Karlsson. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det kunne ikke klaffet mer. De rundt 20 svenskene som kom til Haugalandet med Goto-flyet fra Kalmar for vel en uke siden fikk et vær av de sjeldne. Flere vil tilbake neste år.

DEL

HAUGESUND: Ronny og Anneli Lindberg skryter hemningsløst. Ikke minst av Utsira, som de syntes var helt fantastisk.

– Et SÅ lite øysamfunn med SÅ mye service, opplevelser og også en butikk, skryter paret om alt fra båtturen ut til opplevelsene på Utsira.

De tok også Kystbussen til Bergen for å ta Bergensbanen.

Ronny Lindberg forteller at han leser Jan Guillous bøker. I en av dem er Bergensbanen mye omtalt.

– Da vi fikk sjansen til å reise til Vestlandet måtte vi bare booke oss inn på Bergensbanen. Dessverre fikk vi ikke tid til å dra lenger enn til Voss. Men vi kommer igjen neste år. Da planlegger vi en lengre ferie, forteller han.

– Turen til Haugalandet overgikk alle forventninger, forteller både Ronny og Anneli.

De hadde blant venner blitt anbefalt å dra til New Zealand.

– Men hvorfor dra dit når vi kan reise til Norje!? Dere har så mange fine øyer, sier Anneli mens hun sjekker inn på Helganes.

Flotte øysamfunn

Også Pernilla Gustavson snakker varmt om det hun beskriver som flotte øysamfunn, henvist til Røver og Utsira. Det var en opplevelse å komme dit, sier hun.

Ekteparet Staffan Meijer og kona Ann-Charlotte Rosell ble gjort oppmerksom på GoTo-flyet til og fra Kalmar fra sine gode venner Svein og Marit Hauge Skåla på Stord.

Dette var en ypperlig anledning til å møtes, fant de ut.

Det svenske paret ble hentet på flyplassen av vennene fredagen, dro videre til Stord. Lørdag tok de turen til Hatlestrand der de blant annet fisket krabbe og koste seg i finværet.

Svein Skåla, som opprinnelig er fra Rosendal, og Staffan Meijer er gamle skolekamerater.

De to venneparene fikk også tid til å dra innom Bømlo og Brandasund i løpet av helgen, og hadde opplevd mye. Nå ser de for seg at Marit og Svein kan komme på svensketur dersom det blir satt opp et nytt fly neste år.

Flott promenade

Tvillingbrødrene Mattias og Niclas Karlsson liker å reise på tur sammen. De har både vært på Færøyene, Island og Scotland, men aldri vært på Vestlandet.

De besøkte blant annet Vikinggården på Avaldsnes, Utsira og spaserte fra Haugesund sentrum til riksmonumentet på Haraldshaugen.

– Nærheten til sjø var fantastisk. Vi har ikke den samme skjærgården hjemme. Haugesund har også en flott promenade ved sjøen, sier brødreparet.

Den eldste svensken på turen var Gerd Gyllenram på 83. Hun og mannen fikk med seg Røvær og Bergensbanen og føk rundt i stort tempo for å få med seg mest mulig. Beskrivelsen kommer fra andre i reisefølget.

Tone Olaussen, som er norsk, valgte anledningen til å besøke slekt i Suldal, Stord og Haugesund.

Skal evaluere

Olle Fäldt er GoTo sin mann i Kalmar og Øland. Han regner med at de setter opp et fly neste år også.

– Vi har fått tilbakemeldinger om at mange ønsker å reise, men ikke fikk det til denne gangen.

GoTo i Haugesund vil evaluere den første avgangen til Kalmar og spørre de som deltok om reisen.

– Vi vil se på eventuelt nye reiser til Kalmar så snart flyplass-prosessen er avklart en gang på nyåret, sier markedssjef Jessica Velde i GoTo.

Flyet til Kalmar tok 18 passasjerer og var fullt, ifølge GoTo.

Flyturen tok for øvrig en time og 45 minutter, ifølge de svenske passasjerene.

Artikkeltags