London-ruta er i gang

LONDON: Nå kan du komme deg hit igjen - fra Helganes. Foto: Scanpix

LONDON: Nå kan du komme deg hit igjen - fra Helganes. Foto: Scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag var første avgang på den nye vinterruten mellom Haugesund lufthavn, Karmøy og London. Flyet som tar av fra Helganes klokken 17.20 er helt fullt.

DEL

REISE: Fra i dag til 24. mars 2017 har det lokale reisebyrået GoTo egne flyruter til London. Det er Small Planet Airlines som skal fly turene i vinter.

Selskapet er tidligere hyret til goTO-turer til Bremen og Pisa i vår.

LES OGSÅ: Flyr til Gatwick

Dagens avgang blir den første til London fra Helganes siden vinteren som var. Mens Ryanair landet på Stansted, vil Small Planet Airlines lande på Gatwick.

Det er avganger hver fredag og mandag.

Fullt fly

Odd Erik Salvesen, daglig leder i Haugesund Travel og goto.no, sier til Haugesunds Avis at dagens fly til London var helt fullt.

- Det er vi selvsagt veldig fornøyd med. Vi håper bookingene fortsetter å komme både weekend og midtuke framover, sier han.

Stor flyplass

Gatwick er Storbritannias nest største flyplass og ligger om lag 40 kilometer sør for hovedstaden.

Cirka 45 flyselskaper opererer fra flyplassen.

Den har to terminaler og tar over 40 millioner passasjerer til og fra 200 destinasjoner hvert år. Dette ifølge flyplassens nettside.

Det er planer om å utvide fra én til to rullebaner.

- Mye som skjer

Med ekspresstog tar det en halvtime fra Gatwick til London.

- Det er veldig mye som skjer nå og framover i London. Og med betraktelig lavere pundkurs er shopping og opplevelsestilbudene mer tilgjengelig for alle enn på lenge, sier han.

Artikkeltags