Norske pinsevenner inn i hipstermenighet

Superstjernen Justin Bieber på Chateau Neuf i Oslo. Han er et av de mer kjente medlemmene i Hillsong-kirken i USA, der han blant annet jevnlig går til gudstjeneste i New York.

Superstjernen Justin Bieber på Chateau Neuf i Oslo. Han er et av de mer kjente medlemmene i Hillsong-kirken i USA, der han blant annet jevnlig går til gudstjeneste i New York. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ni pinsemenigheter i Norge går søndag over til å hete Hillsong Norway, blant annet en menighet på Karmøy. Hillsong-kirken internasjonalt er hip og moderne, med Justin Bieber blant medlemmene.

DEL

Menigheten Hillsong Sydney ble grunnlagt i 1983 med røtter i pinsebevegelsen, men har spredd seg til å bli en megakirke, ifølge Vårt Land. Kirken har stor popularitet i storbyer som New York, Buenos Aires, Paris, Amsterdam, København, Kiev og Stockholm. Kjennetegn er moderne musikk, designerklær og showgudstjen­ester, men de forfekter konservativ forkynnelse. Hillsong har en egen TV-kanal som sender døgnet rundt. Ifølge teolog Silje Kvamme Bjørndal er kirken svært bevisst på å vokse.

– De har også en ansvarlighet som viser seg i omfattende­ sosialt og diakonalt arbeid. Det er også noe av grunnen til at de har slått gjennom i Europa og Norden, tror jeg, sier Bjørndal.

Amerikanske kjen­diser som Selena ­Gomez og ­Justin Bieber har bidratt til markedsfør­ingen. Ifølge Vårt Land sikter Hillsong seg inn mot India og Kina.

Hillsong Norway-menighetene skal ledes av Brit og Jostein Krogedal. Karmøy er en av menighetene som skifter navn.

Artikkeltags