BEST PÅ HAUGALANDET: Det er travelt på den italienske restauranten når Haugesunds Avis trapper opp på døra for å overrekke diplomet. Daglig leder, Roberto Solberg tar imot oss, smiler og takker for finaleplassen.

Solberg forteller at hans store drøm alltid har vært å utvikle et italiensk konsept her i Haugesund.

– Jeg er halvt italiensk selv noe som har ført til at jeg har fått både pasta og pizza inn med morsmelka. Vi har vært ekstremt mye i Italia gjennom oppveksten og har vokst opp med ekte italiensk mat.

– Nå er det veldig lenge siden jeg har spist pizza andre steder i Haugesund, men når jeg har gjort det sitter jeg alltid igjen og lurer på hvorfor ingen lager den ekte italiensk, forteller han.


– Vi prøver å være så autentisk italiensk som mulig

Undringen førte til at Solberg utviklet en drøm om å utvikle sin egen restaurant, hvor han kan lage ekte italiensk mat med italienske kokker og italienske råvarer – uten å gå på kompromiss.

– Jeg tror det er der vi skiller oss ut, vi prøver å være så autentisk italiensk som mulig. Vi går ikke på kompromiss og vi prøver å holde oss til det konseptet. Jeg tror det er nøkkelen til suksess og grunnen til at kundene er fornøyde.

Steve Ruggiero er en av kokkene ved Cibo. Han er veldig glad for å komme blant topp fem, men har troen på å gå helt til topps.

– Det er veldig gøy å være en av finalistene. Vi er veldig glade og enda gladere blir vi når vi vinner, smiler Ruggiero.

– Og vi er veldig ydmyke og takknemlige, selvfølgelig, ler Solberg.

Veien videre

Solberg forteller at det har vært svært travelt siden åpning, og at de jobber med å ansette flere folk. Til nå har flere av Solbergs familiemedlemmer jobbet som servitører i den populære restauranten.

– Vi skal også ansette egen pastasjef og mer «staff» snart. Da utvider vi menyen og begynner å servere pasta også.

Frem til nå har restauranten kun solgt pizza.

– Men nå tilbyr vi både Panna cotta og Tiramisu, legger Ruggiero til.


Både Ruggiero og Solberg forteller at de håper at de kan videreutvikle konseptet sitt i framtiden. Cibo har nyoppussede lokaler like ved Bytunet og Solberg forteller at de trives veldig i Haraldsgata.

– Her er det mer urbant enn på kaien for eksempel. Vi eier også bygningen ved siden av, så kanskje vi en dag utvider, avslutter Roberto Solberg.

I juni oppfordret vi leserne våre til å nominere sine favoritter til «Best på Haugalandet». I sommer har vi valgt oss ut tre kategorier, beste dagligvarebutikk, beste pizzasted og beste frisør.

Rundt 350 nominasjoner kom inn, og av dem har en jury i Haugesunds Avis valgt ut fem finalister i hver kategori. Finalistene er valgt ut på grunnlag av antall nominasjoner og begrunnelsene som ble sendt inn.

Første kategori som du kunne stemme på, var beste dagligvarebutikk, videre kunne du stemme på beste frisør. Nå er det Haugalandets beste pizzasted som skal kåres. Vi presenterer finalistene fortløpende, og du kan stemme på din favoritt.

Vinnerne kåres mot slutten av sommeren.

Her er alle nominerte

Fem pizzasteder er med til finalen, men flere ble nominert av dere lesere.

Her er listen over alle nominerte:

  • Dolly Dimples
  • Egon
  • Lunch og middagsentralen
  • Mega Away
  • Mega grillen
  • MM Kafé
  • Pizzabakeren Frakkagjerd
  • Tipp Topp
  • Vikinggrillen, Avaldsnes