FILMPREMIERER

«Honest Thief»: Bankraneren Tom (Liam Neeson) forsøker å legge sin kriminelle fortid på hylla. Han har forelsket seg og vil starte på nytt som en ærlig mann med et lovlydig liv. Men da han innser at FBI er mer korrupte enn ham blir det en hard kamp for å renvaske navnet sitt. Når han havner i klinsj med to korrupte politimenn (Anthony Ramos og Jai Courtney), innser han at han må gjenoppta sine voldelige bedrifter – dersom han vil beholde livet.

«Relic»: Når bestemor Edna uforklarlig forsvinner, skynder datteren Kay og barnebarnet Sam seg til familiens forfalne landsted, hvor de finner ledetråder om hennes økende demens spredt rundt i huset. Etter at Edna kommer tilbake like mystisk som hun forsvant, bekymrer Kay seg for at moren hennes ikke vil eller ikke kan si hvor hun har vært. Sam på sin side er mer opptatt av å glede seg over å ha bestemor tilbake. Da Ednas oppførsel blir stadig mer ustabil, begynner begge å ane at en lumsk tilstedeværelse i huset kan ta kontroll over henne. «Relic» er en ny vri på hjemsøkt-skrekkfilmen.

KONSERTER


Haugesund, fredag: «Så langt har alt gått bra» heter konserten med Jan Eggum i Festiviteten. Jan Eggum alene på scenen, og konserten er utsolgt.

Haugesund, lørdag: Lykkelig lørdag med Ole Morten Velde og operatoner i Teatercafeen i Festiviteten.

Haugesund/ Stord, lørdag: Det kommer til å swinge på Høvleriet når Lørdagsjazz byr på en kvartett med kjente musikere: Tom Olstad: trommer, Dag Arnesen: piano, Ole Jacob Hystad: saksofon og Sigurd Ulveseth: kontrabass. Kvartetten blir å høre på Grand Hotell om kvelden i regi av Stord Jazzklubb.

Haugesund, lørdag: Bleikrock, ungdomskonsertserien på Bleikemyr bydelshus er tilbake. En scene for ungdom å vise seg fram på. Ungdom møter band og artister fra hele Haugalandet. Publikum får en god opplevelse, og får høre hva som rører seg på musikkfronten. Aldersgrense for publikum er ungdom 13–25 år, og kvelden er gratis. Disse artistene blir å høre: Theodor Lucero fra Haugesund, Nameless Wickeds fra Torvastad, rioen Stealth Jam og duoen AM som består av Marie Kvammen (17) og Ane Kvinnesland (21).

Haugesund, søndag: Nord-Rogaland symfoniorkester jubilerer med konsert søndag i Vår Frelsers kirke. Det er 250 år siden Beethoven ble født, og samtidig er det 80 år siden orkesteret ble stiftet. På jubileumskonserten får publikum høre Beethovens fiolinkonsert med Almuth Chylek, ansatt i Munor siden 2019 som solist, og hans 5. symfoni. Dirigent er Lars-Erik ter Jung.

UTSTILLINGER

Haugesund, fre-lør: Haugesund Billedgalleri viser for tiden «Høstutstillingen 2020» med kunstverk av 40 kunstnere fra hele landet. Arrangør er Haugesund kunstforening. Andre utstillinger i billedgalleriet er: «Thomas Kilpper–Atlantic Footprints», «Byen–rom for estetikk», og «I storm og stille–utvalg fra samlingen». ARTung tegneklubb i Haugesund billedgalleri er et ukentlig drop-in-tilbud for ungdom/unge voksne og går lørdag.

som er glad i å tegne

Sveio, søndag: Galleri Ryvarden på Ryvarden fyr viser utstilling med bilder av Liv Sørvaag, både malerier og trykk. Den kan oppleves hver søndag til og med 29. november.

TEATER

Stord, fredag: Med «Pust» byr Riksteatret på en moderne kjærlighetshistorie med Axel Bøyum og Kamilla Grønli Hartvig i rollene. Når verden og framtiden er usikker–hva skjer da med kjærligheten og valgene vi tar? I Stord kulturhus..

Haugesund, fre-lør: Haugesund Teater viser komedien «Kafka på NAV» på Haut Scene, med Rikke W. Lie i en av rollene.

Haugesund, lørdag: «Det spøker på Festiviteten», en forestilling der små og større barn blir tatt med foran og bak kulissene i Festiviteten.

Tysvær, fre-søn: Stor spennvidde i programmet under årets bLEST-festival. Fredag kommer stuntpoet Arne Torget på et lunsjarrangement. Det er boklanseringer med Karen Hesseberg og boken «Takknemlighet og Gunnar Nerheims «I hjertet av Texas». Olaug Nilssen er ute med ny roman. Lørdag byr blant annet på foredrag med Hans Olav Lahlum, Erika Fatland og lokalhistorie. Søndag forteller Sigmund Hansen om lokale bokutgivelser, mens skuespiller og regissør Svein Tindberg kommer til Nedstrand kyrkje. Program også for barn.

Stord, lør-søn: Den nynorske barne- og ungdomsbokfestivalen Falturiltu starter denne helgen. På programmet står blant annet Bok og fiskebolle i Stord folkebibliotek med Anna R. Folkestad, Halloween-grøss med Selma Lønning Aarø og festivalforfatter Atle Hansen. Samt Stallturiltu med Malin Hellebø fra NRK Super.

ARRANGEMENTER

Haugesund, fredag: Forfatteren Erika Fatland kommer til Haugesund Mållag og Ungdomslag på Kvalamarka. Hun har nylig kommet med sakprosabok om en reise til Himalaya, og alt hva dette fjellriket har å by på.

Haugesund, lør-søn: I 2004 feiret Haugesund 150 års jubileum. Filmen «Haugesund 150 år» ble produsert til jubileet. Jubileumsfilmen inneholder ulike tema fra byens historie og «Risøy–øya mi» står på programmet denne helgen i Karmsund folkemuseum.

Haugesund/ Karmøy lørdag: Foruten i Festiviteten er det Halloween-arrangement på den gamle brannstasjonen, Djupadalen ved Stemmen og i Kopervik sentrum der det er rebusløp og tegnekonkurranse.