(Bergensavisen:) Han starter i stillingen allerede 15. februar. Samtidig rykker Tara Salarinezhad Nilsen opp som kommunikasjonssjef i mediehuset.

Roger Valhammer (38) går inn i en nyopprettet stilling i TV 2s avdeling for selskapskommunikasjon, og skal jobbe tett med toppsjef Olav T. Sandnes og organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld.

– Det er knapt mulig å overvurdere hvor viktig uavhengige, redaktørstyrte medier med høy tillit i befolkningen er. Derfor er jeg utrolig glad for denne muligheten. Gjennom sitt samfunnsoppdrag byr TV 2 på nyhetsjournalistikk, meningsmangfold og redaksjonelt innhold av svært høy kvalitet, og som ikke minst samler folk over hele landet, sier Valhammer.

Utkikkspunkt: Bergen

Organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld er svært fornøyd med ansettelsen av Roger Valhammer som direktør for samfunnskontakt. Hun mener bergenseren med sin politiske erfaring og samfunnsforståelse blir en viktig kraft inn i et fremtidig TV 2.

– Roger har akkurat den forståelsen og strategiske kompetansen som gjør ham til en sentral medarbeider i TV 2, med det viktige samfunnsoppdraget vi har tatt på oss. For et mediehus som fortsatt har som oppgave å forstå og dekke hele landet, er det også en styrke å ha ledere med et utkikkspunkt utenfor Oslo, sier Vindfeld.

– Med hovedkontor i Bergen, midt i medieklyngen, er TV 2 essensiell for mediemangfoldet i Norge og en aktør som bidrar til innovasjon og nyskapende medieteknologi som løfter hele mediebransjen. Nå brenner jeg bare etter å komme i gang, og gleder meg til å bli kjent med mine nye, dyktige og dedikerte kollegaer i TV 2, fortsetter Valhammer.

Viktig jobb

TV 2s toppsjef Olav T. Sandnes mener ansettelsen av den nye direktør for samfunnskontakt er viktig.

– Vi i TV 2 vil være med på å sikre et norsk, mangfoldig medietilbud i en tid der de globale aktørene tar større og større plass. Det krever relevant journalistikk og gode programmer, men også å sørge for en bred forståelse for vår rolle i norsk offentlighet. Derfor er jeg svært fornøyd med at Roger Valhammer har sagt ja til denne viktige jobben, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 Olav T. Sandnes.

Konstituert kommunikasjonssjef

Samtidig som Valhammer blir ny direktør for samfunnskontakt, rykker Tara Salarinezhad Nilsen (26) opp og blir konstituert kommunikasjonssjef i samme avdeling. Hun har i flere år jobbet som kommunikasjonsrådgiver i TV 2, og de siste årene i avdelingen for selskapskommunikasjon.

– Tara har gjort en kjempejobb og kjenner organisasjonen godt. Jeg er veldig glad for at hun har takket ja til å bli konstituert kommunikasjonssjef. Nå forener vi det beste av eksterne og interne ressurser, sier Vindfeld.

– Jeg er takknemlig for muligheten og tilliten. Også er jeg glad for å jobbe i et selskap som oppfordrer medarbeidere til å gripe oppgaver som gir rom for faglig utvikling. Takket være gode ledere og dyktige kolleger har jeg lært enormt mye siden jeg startet i TV 2. Jeg går ydmykt inn i den nye rollen, og er klar for utfordringene jeg har i vente, sier Nilsen.

Avdeling for selskapskommunikasjon består i tillegg av TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl.

Valhammer var byrådsleder i Bergen fra 2019 til 2022. Han har tidligere vært blant annet samfunnskontakt og strategisk rådgiver i ledelsen i Sparebanken Vest, og daglig leder av Vestlandskonferansen. Han er utdannet samfunnsviter med master i sammenlignende politikk fra UiB og master i økonomi, strategi og ledelse fra handelshøyskolen BI.

Tara Salarinezhad Nilsen har en bachelor i kommunikasjonsledelse fra BI og har jobbet i ulike kommunikasjonsroller i TV 2 siden 2018. Siden august 2021 i avdelingen for selskapskommunikasjon.