På Røvær, en ca. 20 minutters båttur fra Haugesund sentrum, er det merket turløyper rundt hele øya. Det er også utgitt et eget kart der løypene er merket med grønn, rød eller blå farge. Vi går fra kaien, forbi Røvær sjøhus og bedehuset, og opp til skolen. Her er det skilt og fargede stikker som viser oss til riktig løype.

Vi følger først den grønne løypa. Etter ca. 20 minutter i lett kupert terreng med grasbakker, lyng og knauser kommer vi til Grønavikjo, der det er en fin rasteplass.

Den røde løypa treffer vi i Kråkevågen. Vi legger løype vestover til det ytterste neset og ser storhavet og brenningene. Mot nord ser vi Røværholmen fyr.

Etter å ha passert det første huset på gardsbruket Fløyhaugen, tar vi opp til venstre på vestsida av Bråvarden og klatrer opp der. Med 43 m.o.h. er det her et fantastisk rundskue og vi ser bl.a. til Utsira, Haugesund, Karmøy, Stord og Folgefonna.

Fra toppen følger vi den blå løypa til Lotestranda i Suggevågen. Her er det tilrettelagt for småbåter og toalett og sandvolleyballbane. Vi følger vegen tilbake til havna.

Turfakta

TILKOMST: Rutebåt fra Haugesund.

MERKING/SKILTING: Merket sti.

GANGTID: Cirka 2 timer.

KART: Røvær opplevelseskart.