Gå til sidens hovedinnhold

Russisk rulett med koronavaksine

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Norge er et land som priser frivillighet. Men ikke alt burde vært det, for eksempel å nekte å ta vaksine mot koronasmitte.

Det burde vært påbudt. For her er det ikke bare seg selv de må tenke på. De har også ansvar for andre. Ikke minst sine nærmeste.

Men selv de som ikke har store kontaktnett, og som jobber tett med hverandre, må påføres ansvar. Og de fleste må en eller gang innom butikken. Uten mat og drikke er det ingen som duger.

Med tanke på dette var det kvalmende å se protestantene i Haugesunds Avis som på selveste 17. mai demonstrerte mot vaksinen på rådhusplassen i Haugesund. På selveste frihetsdagen.

Men dette har lite med frihet å gjøre. Blir man smittet kan man være i sitt eget fengsel i minst et år etterpå, tatt ettervirkninger i betraktning.

Selvfølgelig kan man være blant de heldige, som verken selv blir smittet eller smitter andre. Men det er omtrent like usikkert som å spille russisk rulett.

Man vet ikke hvilken kule som kommer.

Kommentarer til denne saken