Stenger luftrommet for droner

Skjermgrabb fra Avinor

Skjermgrabb fra Avinor

Artikkelen er over 3 år gammel

De stadig mer populære dronene, kan utgjøre en potensiell fare for flytrafikken, spesielt i nærheten av flyplassene. Droner utstyrt med kamera, har forsynt internett med mange spektakulære videoer av blant annet norsk natur.

DEL

LUFTFART: De nye reglene gjør at det er ulovlig å bruke droner på store deler av Nord-Karmøy. Her kan du sjekke kartet selv.

Derfor har Avinor utarbeidet regelverk og kart som viser hvor det nå ikke lenger er lovlig å bruke droner uten forhåndsavtale med tårnet – og kun i tårnets åpningstid.

LES OGSÅ: – Kan føles ut som en avansert form for kikking

– For fly som er i landings- eller avgangsfasen, utgjør droner en særlig stor fare, ganske enkelt fordi de er så nærme bakken at droner utgjør en reell kollisjonsfare. Det er også grunnen til at det er forbudt å fly droner nærmere enn fem kilometer fra en lufthavn, med mindre man har avtalt dette med tårnet, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor på sine nettsider.

Avinor oppfordrer alle til å sette seg inn i regelverket, og de har riset bak speilet klart:

– Dersom en lufthavn må stenges fordi det er observert en drone i innflygingsområdet, kan det potensielt utløse et erstatningsansvar, heter det i pressemeldinga.

Artikkeltags