Fikk kontrakt til drift av tre ferjesamband

Illustrasjon Boreal

Illustrasjon Boreal

Artikkelen er over 3 år gammel

Hordaland fylkeskommune har i dag signert kontrakt med Boreal Sjø AS og om drift av tre ferjesamband i Hordaland, melder selskapet i en pressemelding.

DEL

SAMFERDSEL: Kontrakten omfatter sambandene Kvanndal–Utne, Utne–Kinsarvik og Skånevik–Matre–Utåker. Oppstart av kontrakten har er 1. januar 2020, og har en varighet på ni år med ett års opsjon.

– Å bli foretrukket som operatør for disse tre sambandene er en tillitserklæring. Vi gleder oss til å jobbe sammen med oppdragsgiver for å skape et godt tilbud til det beste for alle reisende på sambandene, sier Kjetil Førsvoll, styreleder i Boreal Sjø AS.

Strenge miljøkrav


Det ble i konkurransen stilt strenge miljøkrav, noe som innebærer omfattende reduksjon i CO₂-utslipp, forbruk av drivstoff og energibruk.

– Jeg vil gi honnør til Hordaland fylkeskommune og Skyss for å gå foran og legge til rette for et grønt skifte, og jeg tror flere oppdragsgivere vil følge etter, sier styrelederen i pressemeldingen.

Boreal har gjort betydelige investeringer i ny teknologi. Selskapet skal ifølge Førsvoll være ledende på miljøvennlig ferjedrift, noe anbudet passer veldig godt med.

Sambandene skal driftes elektrisk med en andel strøm fra land. Det skal gi en vesentlig miljøforbedring med 92 prosent reduksjon av CO₂-utslipp, og 74 prosent reduksjon av det totale energiforbruket.

Artikkeltags