Gå til sidens hovedinnhold

Sandvik til topps i Vikedal

Eirik Sandvik fra Skjoldastraumen tok sitt andre napp i vandrepokalen for bilcross i Vikedal lørdag

MOTORSPORT: Eirik Sandvik var dagens mann da det lørdag ble arrangert klubbmesterskap for bilcross, crosskart og motocross på Vikedal Motorbane.

Siden 2016 har fem førere tatt hvert sitt napp i vandrepokalen i bilcross senior, og lørdag var fire av dem klare i A-finalen til å kjempe om sitt andre napp.

Der ble det en tett kamp, hvor Sølve Østbø fra Ølen fulgte nærmest ut fra start. Østbø måtte ta turen om C- og B-finalen siden han var involvert i en startsmell i den ene omgangen og ble uten poeng der.

– Jeg hadde et håp underveis om å klare å slå Eirik, sa Sølve Østbø etter løpet:

– Men i den tredje finalen var golfen så varm at den begynte å fuske litt. Dermed ble det ei luke som jeg ikke klarte å ta igjen, forteller Østbø i en pressemelding fra NMK Vikedal.

– Aldri vært så fokusert på kjøringen før

Eirik Sandvik har fått sin del av nedturer de siste årene, spesielt tekniske problemer. Det var derfor mange som unte ham seieren lørdag. Sølve Østbø tok andreplassen og Sondre Hundseid Eikeland fra Ølensvåg den siste pallplassen. Videre kom Per-Gaute Østbø, Oliver André Matre og Thomas Hundseid Eikeland.

– Jeg har vel aldri vært så fokusert på kjøringen under et løp før. Det er flott når alt gikk som det skulle, og jeg sikret meg et nytt napp i vandrepokalen, kommenterer Sandvik.

Les også

Vant NM-gull og mistet broren samme dag: – Jeg føler jeg har taklet det greit

Kommentarer til denne saken