FORBRUKER: SAS har avvist alle kravene, noe som gjør at de må behandles av flyklagenemnda, skriver nettstedet Flysmart24.no.

Daglig leder i Norsk Reiselivsforum, Anne B. Lea, opplyser at de første kravene mot SAS kom mens streiken ennå pågikk. Reiselivsforumet er sekretariat for Transportklagenemnda og Pakkereisenemnda.

– En forutsetning for å registrere en sak i Transportklagenemnda er at passasjeren har reklamert til flyselskapet først. Det foreligger svar fra SAS i de sakene vi har sett på, opplyser Lea. Hun forventer at det etter hvert vil komme flere krav.

Kravene er knyttet til EU-satsene som sier at passasjerer som kommer mer enn tre timer forsinket fram til reisemålet har krav på mellom 250 og 600 euro i kompensasjon, dersom selskapet er ansvarlig for forsinkelsen.

Torsdag kveld, nesten nøyaktig en uke etter at pilotene gikk ut i streik, kunne SAS-sjef Rickard Gustavsen fortelle at de har fått på plass en ny avtale som skal sikre driften. Men den avsluttede streiken påvirker likevel flytrafikken fredag. 61 av SAS sine avganger i Norge er innstilt.

Flyselskapet har hele tiden sagt at streiken er en ekstraordinær omstendighet – noe som gjør at rammede passasjerer ikke har krav på standardkompensasjonen.