KARMØY: – Jeg vet ikke om det er noen vits i å fortsette med dette vaset her, sier festivalsjef Johnny Angelund i Karmøygeddon Metal Festival.

Han er langt nede, og risikerer å miste både band og publikummere. Nå har han fått nok av flytrøbbel, og teller på knappene

– Jeg har jobbet med Karmøygeddon i 16 år. 13 av årene har vi enten vært rammet av, eller blitt truet av, streik som går ut over flytrafikken. Det er svært lite vi kan gjøre, de har en maktfaktor her som er helt umulig å forholde seg til for oss som er avhengige av flytrafikk, sier en svært oppgitt Angelund.

Han har heller ingen tro på at streiken blant SAS-pilotene er over i tide for Karmøygeddons del, da partene ikke snakker sammen over forhandlingsbordet. Det betyr at mange publikummere ikke kommer. Det betyr at flere band antakelig ikke kommer. Og det betyr sannsynligvis at festivalen går på en økonomisk smell.

HØR HELE INTERVJUET HER

– Folk er frustrerte, minst like frustrerte som oss. Går SAS for eksempel ut i morgen og kansellerer avganger onsdag og torsdag, får det katastrofale følger for oss, sier Angelund.

Om det blir noen Karmøygeddon Metal Festival i Kopervik i 2020, kan Angelund rett og slett ikke garantere. Torsdag til og med lørdag skal årets festival uansett arrangeres i Kopervik, men festivalsjefen klarer ikke engang å glede seg.

– Jeg skulle gjerne sagt ja, men akkurat nå så blir det et nei. Nå føler jeg egentlig bare for å få årets festival overstått, og så får vi sette oss ned og vurdere hva vi gjør etterpå.