Gå til sidens hovedinnhold

Såt og Buafjell

Artikkelen er over 2 år gammel

Turen går i flott, nakent kystlandskap med lyng og store landskapslinjer.

Fra parkeringsplassen går vi østover, senere nordøst på sykkelvegen mot Krokavatnet, men tar til høyre mot Iglavasstjørn når vi etter ca. 400 meter har gått over ei lita trebru. Videre følger vi stien forbi Iglavasstjørn fram til Trolladalen.

Her tar vi til venstre og går på nordsida av Buafjell fram til Såtemyr. Nå ser vi Såt som den markerte toppen til høyre. Vi går videre i østlig retning, krysser myrene og følger den naturlige traseen mellom Krokavassnuten til venstre og Høgahaug til høyre.

Etter en stund kommer vi til et skilt til Valhest, som vi følger ca. 100 meter til et nytt Valhest-skilt. Her tar vi stien opp til høyre og fram til Kjosavarden (197 moh.), som ligger på det bakerste høydepunktet.

Stien går nå videre mot sørvest på baksida av Såt (240 moh.), og vi går opp til toppen for å nyte flott utsikt i alle retninger.

Tilbake der vi tok av fortsetter vi vestover mot Såtemyr, og ved den nordligste torvhusmuren tar vi rett fram over myra og følger stien over Buafjell. På stiens høyeste punkt er det en liten varde. En tur nord til den store varden er å anbefale. Vi går da ca. 100 meter videre ned på vestsiden og finner en sti som tar av til høyre, denne følger vi helt fram til den store varden.

Ca. halvveis passerer stien på østsida av en høyde med en liten varde på, dette er det høyeste punktet på Buafjell (237 moh.).

Tilbake der vi tok av følger vi stien videre i nordvestlig retning, først bratt ned fra Buafjell, så langs myrer tilbake til parkeringen.

 

Turfakta

TILKOMST: Steinsfjellvegen nesten til topps

PARKERING: Parkeringsplass ved vegen til Steinsfjellet

MERKING/SKILTING: Umerket, men tydelig sti

GANGTID: 2,5 – 3 timer

KART: Turkart Byheiene

 

Kommentarer til denne saken