Ber om godt påskevær

Sol likevel? Ingen trengsel i skiheisene mandag, men det er ikke før onsdag at Lars Reidar Fosstveit i Sauda Skisenter venter – og håper – på påskerush. Foto: Frank Waal

Sol likevel? Ingen trengsel i skiheisene mandag, men det er ikke før onsdag at Lars Reidar Fosstveit i Sauda Skisenter venter – og håper – på påskerush. Foto: Frank Waal

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Skisentrene ved kysten krysser fingrene for at ikke påskebesøket regner bort. På fjellet er det snøfest.

DEL

PÅSKE: Meteorologene har i flere dager truet med at påsken kommer til å regne bort, eller snø ned, for de som er høyt til fjells. Palmehelga var jevnt over fuktig, men nå er meteorologene litt usikre og melder både regn og sol, alt etter hvilken værtjeneste en bruker.

Daglig leder Lars Reidar Fosstveit i Sauda Skisenter krysser fingrene og håper på flest soldager, for påsken er en viktig inntektskilde for skisentrene.

– For oss blir årets påske bonusen og overskuddet. Det hadde vært utrolig kjekt om vi klarte å stå distansen ut, sier Fosstveit.

Inntog fra onsdag

Han har nok snø i bakkene, selv om det tynnes ut. Besøkstallene i palmehelga har vært OK, men det er fra onsdag han forventer det største besøket.

– Det hadde vært kjekt å avslutte med stil, for denne vinteren har vært fantastisk. Men vi har ingen grunn til å sutre, uansett hvordan det går med resten av påsken. Jeg tror det vil gå mange år før vi opplever en så stabil vinter som vi har hatt i år, sier Fosstveit.

Men at folk har begynt å bli mette av vinteren, sier han ingenting på.

– Ungene har hatt snø i hagen og fint vær til å leke ute hele vinteren. Derfor passer det godt at påsken er tidlig i år, mener Lars Reidar Fosstveit.

Fjellhaugen stengt

Onsdag i forrige uke stengte Fjellhaugen skisenter i Rosendal. Senteret drives av Kvinnherad kommune og lokale idrettslag.

– Vi hadde dessverre ikke noe annet valg. Vi må ha snø i hele traseen for å holde åpent, og det var det ikke lenger, sier daglig leder Frode Alfarnes.

I går snødde det i området, og skulle snøen holde seg, kan senteret bli åpnet i morgen onsdag.

– Vi håper det, for påsken utgjør fort halve årsomsetningen for vår del, sier han. Han anslår at mellom 500 og 800 mennesker er i anlegget på en god dag. Langrennsløperne har ennå håp om å finne snø i Rosendal-løypene.

Nok snø på fjellet

Ved Røldal skisenter er driftsleder Oddvar Bratteteig ubekymret.

– Vi ligger såpass høyt at vi tror ikke på noe regn, sier han.

Og forholdene er så gode at om det skulle slå om, så vil bakkene bli driftet som vanlig.

På Vågslid er det ifølge daglig leder og eier Halvor Vinje drømmeforhold.

– Vi fikk 30–40 centimeter nysnø før helgen. Og det er meldt om 15–20 centimeter til tirsdag, så her skal det kjøres på ski til og med 2. mai, lover han.

Artikkeltags