Gå til sidens hovedinnhold

Kjekt, men litt sex-overdose

Artikkelen er over 10 år gammel

Litt mer brutal kutting fra regissøren.

Bømlo Revylag: «Lått & Lealaust – i eit sjarmerende sommarnaust»
Med: Gunnar Ersland, Anette Solstrand, Marianne Grønnevik, Åge Stokken, Kurt Inge Larsen, Finn Daynes
Publikum: 160 (fullt)


REVY: Bømlo Revylag har noen skikkelig fulltreffere i sin ferske sommerrevy, «Lått & Lealaust – i eit sjarmerenda sommarnaust» i Kulleseidskanalen Gjestehamn. Men sannelig har de også et par platte numre som med stor fordel kan kuttes ut.

Revylaget har satt sammen et revybrygg, som nok har fått en overdose med underlivshumor, sex og den slags. Det burde ikke vært nødvendig, for det fins mye annet å presentere på en scene. Når det er sagt gnistrer det av energi og spilleglede av de seks aktørene: Gunnar Ersland, Åge Stokken, Finn M. Daynes, Anette Solstrand, Marianne Grønnevik og Kurt Inge Larsen.

Del på Facebook

Åpningsnummeret med alle seks sitter bra. Åge Stokken som campingturist med Hitler-bart har mange morsomme poeng, men er litt for lang. Noen av revynumre hadde hatt godt av innstramning. Litt mer brutal kutting fra instruktør Finn Daynes, og numrene hadde fungert bedre.

Av aktørene har jeg særlig sans for Gunnar Ersland. Han er tilbake med sine oppspilte øyne, romslige kropp og er glimrende som avtroppende redaktør i Bømlo-Nytt. Han og Åge Stokken er vittige som kokker med sneip i kjeften og sans for krutt. Presteparodien med Larsen, Daynes og Solstrand traff publikum. Ikke vanskelig å gjenkjenne Bjotveit selv for en anmelder bosatt på Stord, eller mer presist Sagvåg. Åge Stokken elsker forresten å raljere med sagvågsbuen, som han sjøl er.

En liten perle er parodien på jenteduoen List i nummeret om det nystartete partiet De Triste. I samme nummeret ble værdamesketsjen pinlig banal. Heller ikke ammenummeret smakte spesielt godt.

Mye lokalt i denne revyen. Gjør ingenting det. Kunst i blodet» med kunstnertrioen Odd Nerdrum, Aune Sand og Marianne Aulie fikk oss til å skratte. Også den med mye kåtskap i. Kryss i margen for steine steinalderfolk og «Rørslekarane» til Ersland og Daynes. De byr på seg sjøl og kroppen sin. Herlig.

Musikerne gjør jobben. Hør for eksempel på blueslåten når Åge holder publikum varm under pissepausen. Sommerrevyen på Bømlo har 21 numre. Det er minst to-tre for mye. Stemningen i naustet steg jevnt utover revyen mens alkoholinntaket økte. Litt mye surr fra de mest feststemte. Ellers god lyd.

Anmeldt av Truls Horvei

Kommentarer til denne saken