DRILL: Akkurat som resten av samfunnet har drillutøverne også blitt rammet av koronapandemien. Det har betydd mange måneder uten konkurranse, men nå skal de endelig få slippe seg løs igjen.

Lørdag og søndag er det duket for Høstdrill i Vardafjellhallen, i regi av Haugesund Drillkorps.

Konkurransene starter kl. 10.00 begge dager.

SE HØSTDRILL HER LØRDAG FRA KL. 10.00

  • Lørdag skal Haugesund, Vea, Kolnes og Frakkagjerd i aksjon.

SE HØSTDRILL HER SØNDAG FRA KL. 10.00

  • Søndag skal Sveio, Stangaland, Åkra og Avaldsnes i aksjon

Detaljerte startlister finner du på Haugesund Drillkorps sin Facebook-side.

– Har gledet seg lenge

– Drillkorpsene har ikke vært i aksjon siden februar. De har gledet seg lenge til å konkurrere. Derfor ser alle veldig fram til helgens konkurranser, sier Benedicte Skjold Ødegaard i Haugesund Drillkorps.

Totalt skal 130 deltakere i aksjon under helgens Høstdrill. Totalt åtte korps fra distriktet er med.

– Det vil si at alle de lokale korpsene deltar. Det er vi veldig glade for, sier Ødegaard.

Haugesund Drillkorps har hatt god dialog med både smittevernlegen og helsesjefen med tanke på smittevern og gjennomføring.

– Vi har lagt om hele konkurransen med tanke på smittevern. I stedet for en klasse av gangen, skal nå et korps av gangen i aksjon. En av dommerne skal også delta på Zoom, så slipper vi reise. Vi har brukt mye tid på å tilrettelegge med tanke på smittevern. Det hjelper også at flere av oss i arrangørstaben er helsepersonell, sier Benedicte Skjold Ødegaard.

Egen Direktesport-app

Husk også at du også kan se alt direktesendt idrett på h-avis.no på AppleTV og smart-TV. Da må du laste ned appen «Direktesport».

Med vår smart-TV app kan du se på Direktesport på AppleTV, Samsung og LG. Du installerer TV-appen der du finner appene på din enhet.

Her kan du se alt vi har å by på via Direktesport.